Поділитись:

Зеленський запросив Туска і Дуду на зустріч на кордоні, де він буде разом з урядом (відео)

Середа, 21 лютого 2024, 17:41
Зеленський запросив Туска і Дуду на зустріч на кордоні, де він буде разом з урядом (відео)

Президент України Володимир Зеленський звернувся до Польщі та Європейської комісії у зв’язку з блокуванням польськими фермерами пунктів пропуску із закликом провести діалог на спільному кордоні.

Своє звернення голова держави опублікував у середу, 21 лютого, в телеграмі.

У зверненні, опублікованому українською та польською мовами, Зеленський заявив, що доручив уряду «найближчим часом, до 24 лютого, бути на кордоні» між Україною та Польщею.

«І я прошу тебе, Дональде (Дональд Туск, - ред.), пане премʼєр-міністре, теж приїхати до кордону. Анджею (Анджей Дуда, - ред.), пане президенте, я прошу тебе підтримати цей діалог. Це національна безпека. Ми не маємо це затягувати. Найближчі дні дають нам шанс це зробити», – сказав Зеленський.

Президент запевнив, готовий також бути на кордоні разом з урядом.

«І я хочу звернутися зараз до Єврокомісії: треба зберегти єдність у Європі. Це фундаментальний інтерес Євросоюзу», – зазначив голова держави.

Тож Зеленський висловив побажання, щоб у ймовірній майбутній зустрічі на кордоні взяв участь також представник Єврокомісії.

«Досить Москви на наших землях. Досить непорозумінь», – додав Володимир Зеленський.

Нагадаємо: Президент Польщі Анджей Дуда сказав, що блокування кордону – це рішення не польського уряду, а фермерів, та зауважив, що Польща – демократична країна, де право на протест гарантоване Конституцією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
26 квітня 2024
25 квітня 2024
24 квітня 2024
22 квітня 2024
19 квітня 2024
18 квітня 2024
16 квітня 2024