Valve Steam Deck: яку консоль вибрати у 2024 році?

Середа, 21 лютого 2024, 14:44

Ім’я американської компанії Valve добре відоме шанувальникам портативних консолей. Й доки адепти класичних приставок типу PS чи Xbox із недовірою поглядають на мобільні варіанти, користувачі Valve Steam Deck давно переконалися, що ці консолі не лише потужні. Вони ще й ідеальні, коли йдеться про баланс між якістю та ціною, особливо якщо купувати приставки в популярному серед гравців інтернет-магазині Retromagaz.

Версії Steam Deck

Перші версії Steam Deck випускалися лише із РК-дисплеями. Згодом компанія, як і Nintendo Switch, покращила свої консолі до варіанту OLED. Зараз можна придбати приставки в обох модифікаціях. І доступні вони з різними обсягами пам’яті:

  • 64 Гб;
  • 256 Гб;
  • 512 Гб;
  • 1 Тб.

Якщо в базових версіях приставки використовується ще більш ранній стандарт пам’яті eMMC, то в пізніх — твердотільні накопичувачі NVMe та SSD. Такий апгрейд став чудовим подарунком для шанувальників потужних ігор.

Консолі у версії 64 Гб доповнюються microSD-картами пам’яті. Звичайно, цього не вистачить для запуску найновіших розробок, проте для шанувальників невеликих інді-проєктів та ретро-ігор таких технічних параметрів буде достатньо.

У девайсах різних поколінь певні відмінності є і в екрані. В базових та середньоцінових версіях дисплей глянцевий. У моделях з максимальною комплектацією — з матовим антибліковим напиленням. Щоправда, деякі користувачі скаржаться, що антиблік «з’їдає» чіткість зображення. Тут справа особистого зорового сприйняття.

Кому варто купити Steam Deck?

Шанувальники портативних консолей переконують, що переваг у цієї моделі достатньо. Зокрема, розробки Valve сподобаються тим, хто:

  • надає перевагу потужним портативним приставкам, які можна брати з собою, а не грати тільки вдома перед екраном;
  • захоплюється ретроіграми;
  • вибирає функціональну приставку, яку можна використовувати як мінікомп’ютер;
  • шукає модель із можливостями кастомізації.

А ще Steam Deck — чудовий вибір для тих, кому потрібна недорога приставка з широким набором функцій. Непогано заощадити вдасться, якщо купувати консоль в інтернет-магазині Retromagaz. Там не тільки одні з найвигідніших цін в Україні. Покупцям на вибір пропонують як нові, так і вживані консолі різних поколінь.