Поділитись:

Троє волинян організували «перельоти» сигарет до Польщі (фото, відео)

Вівторок, 20 лютого 2024, 11:35
Троє волинян організували «перельоти» сигарет до Польщі (фото, відео)

У Ковельському районі ліквідували черговий канал контрабанди сигарет з використанням безпілотників.

Про це у вівторок, 20 лютого, повідомила пресслужба Волинського прикордонного загону.

Оперативники Волинського загону спільно з детективами БЕБ та військовослужбовцями відділу «Рівне» викрили чергову оборудку контрабандистів, які за допомогою безпілотників збиралися переправити через українсько-польський кордон тютюнові вироби.

«Кримінальні аналітики оперативних підрозділів загону було встановлено можливі місця злету та посадки безпілотних літальних апаратів в прикордонні Ковельщини. Реалізовуючи наявну інформацію, учора вночі прикордонники знайшли неподалік держрубежу катапульту для запуску безпілотника та три пакунки з підготовленими до переміщення сигаретами. Поряд знаходилось 4 акумуляторні батареї для живлення БпЛА», – йдеться у повідомленні.

У ході подальших пошукових заходів на околицях міста Любомль та села Римачі виявили два безпілотні літальні апарати типу «літак».

Безпілотники, акумулятори та катапульту, а також 720 пачок тютюнових виробів прикордонники передали детективам Бюро економічної безпеки у Волинській області.

На сторінці ТУ БЕБ у Волинській області зазначили, що орієнтовна вартість одного БпЛА становить близько 6 тисяч доларів США. Також повідомляють, що до контрабанди причетні троє жителів Ковельського району.

Досудове розслідування за ч. 1 ст. 204 КК України (незаконне виготовлення, зберігання, транспортування з метою збуту та збут підакцизних товарів) та ч. 2 ст. 199 (незаконне виготовлення, зберігання, придбання підроблених марок акцизного податку) триває. Встановлюється повне коло осіб причетних до незаконної діяльності.

Нагадаємо: нещодавно під час спроби переправлення через державний кордон за допомогою БпЛА партії гашишу вагою понад 20 кг затримали трьох контрабандистів. За попередньою оцінкою експертів, вартість такої партії наркотиків становить 13 млн грн.

Троє волинян організували «перельоти» сигарет до Польщі (фото, відео)Троє волинян організували «перельоти» сигарет до Польщі (фото, відео)Троє волинян організували «перельоти» сигарет до Польщі (фото, відео)Троє волинян організували «перельоти» сигарет до Польщі (фото, відео)Троє волинян організували «перельоти» сигарет до Польщі (фото, відео)Троє волинян організували «перельоти» сигарет до Польщі (фото, відео)Троє волинян організували «перельоти» сигарет до Польщі (фото, відео)Троє волинян організували «перельоти» сигарет до Польщі (фото, відео)Троє волинян організували «перельоти» сигарет до Польщі (фото, відео)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів