Поділитись:

«Мер Поліщук не хоче наймати людей для закупівель»: у Луцьку – акція (відео)

Субота, 17 лютого 2024, 22:21
«Мер Поліщук не хоче наймати людей для закупівель»: у Луцьку – акція (відео)

У Луцьку відбулася чергова акція «Дрони замість бруківки». Небайдужі лучани та активісти вкотре зібралися у центрі Луцька, аби обговорити свої подальші дії, щоб місцева влада спрямовувала більше грошей на потреби ЗСУ. 

Про це повідомляє телеканал «Конкурент TV».

На мирних зборах обговорювали нагальні проблеми та способи їх розв'язання. Окрім того, на акції стало відомо, що мер Луцька Ігор Поліщук відмовився наймати кваліфіковану людину по закупівлях на ЗСУ. Про це повідомив громадський активіст Сергій Рижков.

«Я його (Ігоря Поліщука – ред.) переконував знов. Він каже: «Я до ночі забираю сам, і не треба нам людина»...», – сказав Сергій Рижков.

Також наголошували на тому, аби долучати до своєї ініціативи інших депутатів Луцької міськради, аби вони теж контролювали Луцьку владу та закупівлі й запити для ЗСУ.

Депутатка Луцької міської ради від фракції Громадянський рух «Свідомі» Алла Надточій зазначила, що вони будуть вимагати, аби щомісяця був звіт по різним закупівлям і виконаним запитам військових.

«В понеділок буде бюджетна комісія. Знову будуть доповідати. План так, як і домовлялися. Тарас Шкітер контролює, щоб була доповідь кожен місяць, що закуплено. Конкретно», – наголосила Алла Надточій.

Також на мирній акції наголошували на необхідності писати запити на адресу Луцької міської ради, щоб освоювати всі виділені гроші та забезпечувати наших воїнів. Однак є ще один нюанс – невиконання запитів. Над цим питанням ще будуть працювати. Громадський активіст Сергій Рижков повідомив, що на сесії Луцької міської ради 21 лютого будуть виділяти кошти на громадські ініціативи для потреб ЗСУ.

Згадали і про те, що в грудні 2023 року Луцька влада на чолі з мером Ігорем Поліщуком витратили понад 840 мільйонів гривень за місяць.

«Я запросила на комісію до нас представницю з казначейства, що вона дала відповідь. Щоб не ми чули від заступників міського голови і Департаменту фінансів, що не пропускають, а саме щоб вони роз'яснили. І я вам скажу, що там зовсім не така історія, абсолютно, як нам розказують. Вона нам розказала, що третя черга, яка проплачується по 590 постанові, вона за місяць фактично закривається. І не було такого критичного, що оце все вони в грудні платили. Навіть минулого року не сплатили менше. Міський голова завжди хоче всіх закрутити: «А так не було, а так не працює», – наголосила Алла Надточій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів