Поділитись:

Про витрати мера Поліщука та військових: у Луцьку – марш протесту і акція (відео)

Субота, 27 січня 2024, 21:43
Про витрати мера Поліщука та військових: у Луцьку – марш протесту і акція (відео)

У Луцьку відбулась чергова хода протесту від стін Волинської ОВА до Театрального майдану та Луцької міської ради.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу «Конкурент TV». 

Небайдужі лучани, хоч і нечисельної групи, але зібрались попри снігопад та пройшли маршем по центральному проспекті міста. Їх супроводжували правоохоронці задля збереження порядку. Закликаючи громадян долучатися, протестна хода зупинилась на Театральному майдані у центрі Луцька.

Згодом людей побільшало: долучалися й захисники, які почули про акцію. Люди обговорювали останні зміни та плани в місті. Зокрема, «торкнулися» питання ремонту дворів, на який закладено близько 40 мільйонів гривень.

«Моя позиція – зараз не робити двори зовсім...Ми добились до того, щоб не робити капітальні ремонти, це поточні ремонти. Міський голова каже, що люди дуже сваряться», – сказав активіст Сергій Рижков.

Він запропонував, що найкращий варіант – або, взагалі, не робити ремонти, або обмежити ямковим ремонтом доріг в дворах.

Активісти та лучани були обурені тим, що на їхні акції не реагують інші депутати Луцької міської ради, які, на думку присутніх, мали б підтримати своїх виборців.

Також згадали резонансну новину, яка сколихнула весь луцький інфопростір. Зокрема, мова йде про те, що луцька влада на чолі з Ігорем Поліщуком витратила за грудень понад 800 мільйонів гривень з вільних залишків, частина яких мала піти на потреби ЗСУ. Тоді про це на фейсбук-сторінці зазначила депутатка Луцької міської ради від фракції «Громадянський рух «Свідомі» Алла Надточій. Вона каже, що не очікувала таких витрат за місяць, і що на останній сесії міськради у 2023 році мер Ігор Поліщук обіцяв з залишків взяти на потреби міськради і громади втричі менше суму, ніж він витратив.

депутатка Луцької міської ради від фракції «Громадянський рух «Свідомі» Алла Надточійдепутатка Луцької міської ради від фракції «Громадянський рух «Свідомі» Алла Надточій
 

«Він сказав, що ми б сіли підрахували. Тобто це ж не його якісь слова зі стелі. Він це сам сказав. Вони прорахували. Значить, були відповідальні люди – чи фінансовий директор Департаменту, чи заступник. Я розумію, що з кимось він сидів. І вони прорахували, що витрати в них складуть на всі проплати, зарплату і решта в межах 250 мільйонів. 800 мільйонів, ті, які він обіцяв, навіть залишків 500 мільйонів – в нас їх немає. І це треба зрозуміти, що з тих залишків, які нам надали, то ще зараз будуть обов'язково платежі: 50 мільйонів на укриття маємо виділити, 30 мільйонів довиділити, так як він сказав, бо ж не дали в бюджеті, на ветеранський хаб, ну, і плюс вони зараз розкажуть, що треба зробити якісь необхідні платежі», – розповіла депутатка.

Алла Надточій зізнається, що була шокована цими витратами лише за один місяць. За її словами, мер Ігор Поліщук витратив третину річного бюджету за грудень 2023 року.

Окрім того, громадський активіст закликав присутніх повідомляти друзям та рідним, які боронять державу та мають якісь потреби у забезпеченні, про написання запитів. Як і на минулій акції протесту, так і на цій, вкотре згадали, що луцька влада в обличчі Ігоря Поліщука вирішує все одноосібно, а саме: кому відповідати на запит, а кому – ні.

Сергій Рижков розповів, що йому відповів мер на питання про витрату понад 800 мільйонів гривень за грудень 2023 року:

«Ми теж були здивовані, що так. Від міського голови коментар такий: от вкінці року казначейство наважилось все це пропустити. Про це запити були, але от не знали, чи будуть ці гроші. І от якби дозволили. Вони самі сумнівались. Ну, багато в мене питань по кредитах, по виплатах цих», – повідомив активіст.

Активіст Сергій РижковАктивіст Сергій Рижков
 

На черзі у активістів та лучан обговорення працевлаштування компетентних людей в міську раду, які будуть відповідати за закупівлі та сумування тих грошей з вільних залишків, які ініціативна група та Луцька міська рада зможуть витратити на наших воїнів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів