Поділитись:

Розміром із блоху: який вигляд має найменша хребетна тварина у світі (фото)

Неділя, 18 лютого 2024, 01:23
Розміром із блоху: який вигляд має найменша хребетна тварина у світі (фото)

Вчені виявили жабу розміром із горошину, яка може бути найменшою хребетною твариною у світі.

Про це пише Daily Mail, – передає ТСН. 

«Блошина жаба» в середньому має розміри всього 7,1 міліметра, що робить її найменшою у світі – після того, як дослідники успішно виміряли 46 екземплярів мініатюрної амфібії, знайдених у її лісовому середовищі проживання на вершині пагорба на півдні Баїї, Бразилія.

Спина маленької жаби має різні коричневі відтінки, що допомагає зливатися з довкіллям, на відміну багатьох яскраво-жовтих чи помаранчевих жаб, що живуть у цьому регіоні.

Біологам було відомо про існування блошиної жаби розміром із горошину звідтоді, як вона була вперше виявлена в тропічних лісах Атлантичного океану в Баїї 2011 року, як це вперше було опубліковано в журналі Zootaxa.

Але це нове і повніше дослідження зразків послужило доказом того, що команда зібрала достатньо зразків дорослих жаб, щоб зробити однозначний висновок про середній розмір виду.

Результати вимірювань, про які дослідники повідомили в журналі Zoologica Scripta, допомогли їм швидко оцінити, чи були жаби дорослими, визначивши, «чи є вони репродуктивно зрілими чи ні».

Вчені, до яких входили герпетологи з німецьких та бразильських університетів, також досліджували жаб на наявність голосових щілин у горлі – особливість, яка є лише у самців цього виду.

Результати були «абсолютно ясними», за словами Марка Шерца, який вивчає амфібій та рептилій як куратор герпетології Музею природної історії Данії в Копенгагені.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів