Поділитись:

Нова система ШІ Sora від OpenAI створює відео на основі текстового опису

Субота, 17 лютого 2024, 02:59
Нова система ШІ Sora від OpenAI створює відео на основі текстового опису

Компанія OpenAI представила нову систему штучного інтелекту – Sora. Вона може на основі текстового опису створювати відеоролики. Скористатися нею поки може обмежена кількість людей. 

Про це 15 лютого повідомила компанія у блозі, – пише Суспільне.

Згідно з повідомленням, Sora може генерувати відео тривалістю до хвилини, з кількома персонажами, які рухаються та яскраво виражають емоції, та з детальним пропрацюванням об'єктів і фону. При цьому система зберігає візуальну якість і дотримується користувацьких підказок.

Компанія додає, що модель розуміє підказки та знає, як поводяться різні об’єкти у реальному світі. Також у неї інтегроване глибоке розуміння мови, що дозволяє більш точно інтерпретувати підказки.

Разом з тим, у OpenAI зазначають, що поточна модель має слабкі місця.

Труднощі можуть виникати з точним моделюванням фізики, а також їй важко простежувати причинно-наслідкові зв'язки. Наприклад, людина може відкусити шматочок печива, але після цього на печиві може не залишитися сліду від укусу.

Модель також може плутати ліворуч і праворуч, мати труднощі з точним описом подій, що відбуваються в часі, наприклад слідуючи за певною траєкторією камери.

Поки Sora доступна для тестування обмеженому колу користувачів. Це здебільшого фахівці з протидії поширенню дезінформації та мови ворожнечі й з кібербезпеки, які мають оцінити її ризики.

Також нею зможуть скористатися окремі художники, дизайнери та режисери, щоб виявити й оптимізувати її недоліки у створенні відео.

Надалі компанія має намір залучити політиків, викладачів, митців у всьому світі.

«Ми ділимося результатами наших досліджень на ранній стадії, щоб почати працювати з людьми, які не є членами OpenAI, і отримувати від них зворотний зв'язок, а також дати громадськості уявлення про можливості ШІ, які відкриваються перед нами на горизонті», – зазначають в компанії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів