Поділитись:

Скандал у церкві на Волині: московські попи порвали ікони і винесли навіть лампочки

Вівторок, 13 лютого 2024, 16:17
Скріншот з відео Андрія Сеха
Скріншот з відео Андрія Сеха

У храмі Великомученика Євстафія Плакиди у селі Поповичі Ковельського благочиння відбулася перша Божественна Літургія рідною мовою.

Про це повідомив декан Петропавлівського округу протоієрей Андрій Сех у фейсбуці, який і очолив відправу, оскільки місцевий батюшка не підтримав своєї пастви, – інформує Волинська єпархія ПЦУ.

Скандал у церкві на Волині: московські попи порвали ікони і винесли навіть лампочки 

«Збори щодо переходу до Православної Церкви України парафія провела ще 10 грудня. Із рішенням змінити юрисдикцію звернулася в Управління нашої єпархії. Але прихильники московитської церкви відмовлялися передавати храм громаді ПЦУ. Коли ж усі документи було належно оформлено, у присутності представників влади й поліції о. Андрій і члени громади зайшли до храму.



Побачене дуже здивувало всіх присутніх. Із церкви прибічники МП винесли майже все: хрести, Євангелії, чаші, кадила, стільці, столи, обігрівачі тощо. Також забрали майже всі ікони, які вдалося зняти. Ті, котрі не вдалося, залишилися надірвані. Від спускного образа Почаївської Божої Матері зосталися лише два троси», – йдеться у повідомленні.

Місцеве духовенство долучилося до відновлення храму і зараз парафіяни теж активно працюють над цим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів