Поділитись:

Рекетири «вибивали» гроші з родичів загиблих українських воїнів (фото)

П'ятниця, 09 лютого 2024, 14:41
Рекетири «вибивали» гроші з родичів загиблих українських воїнів (фото)

Служба безпеки України затримала у Запоріжжі рекетирів, які «вибивали» гроші з дружини загиблого воїна ЗСУ та погрожували вбити їхню дитину.

Про це у п'ятницю. 9 лютого, повідомила у фейсбуці пресслужба СБУ.

«Служба безпеки нейтралізувала злочинне угруповання, яке тероризувало і намагалось тримати в страху мешканців Запоріжжя. Серед потерпілих були родичі загиблих українських воїнів», – йдеться у дописі.

Силовики задокументували факт «вибивання» 10 тисяч доларів США в дружини одного із полеглих захисників України.

«Дізнавшись про те, що жінка отримала від держави грошову допомогу, зловмисники вимагали від неї кошти, які нібито заборгував її покійний чоловік.

Щоб залякати жінку, рекетири постійно переслідували її та чинили психологічний тиск.

У разі відмови сплатити "борг" погрожували спершу покалічити потерпілу, а потім вбити разом з її неповнолітньою дитиною», – повідомили в СБУ.

Співробітники СБУ затримали трьох зловмисників під час передачі їм половини суми від дружини загиблого.

За даними слідства, зловмисники проживали у Запоріжжі та раніше вже відбували покарання за тяжкі злочини, у тому числі за розбій. Слідство встановило, що вони обкладали «даниною» місцевих жителів, створюючи штучні конфліктні ситуації або під виглядом «повернення боргів».

«Через регулярні розбійні напади на громадян учасники банди намагались поширити свій вплив на території міста та в інших районах області», – зазначили у Службі безпеки.

Затриманим повідомили про підозру за ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України (вимагання, вчинене організованою групою в умовах воєнного стану). Зловмисники перебувають під вартою.

Триває розслідування для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до злочинного угруповання. Його учасникам загрожує до 12 років тюрми.

Комплексні заходи проводили співробітники СБУ в Запорізькій області спільно з Національною поліцією за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Рекетири «вибивали» гроші з родичів загиблих українських воїнів (фото)Рекетири «вибивали» гроші з родичів загиблих українських воїнів (фото) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів