Поділитись:

Минулого року на Камінь-Каширщині браконьєри поставили сім петель для вилову козулі (фото)

Четвер, 08 лютого 2024, 18:33
Минулого року на Камінь-Каширщині браконьєри поставили сім петель для вилову козулі (фото)

Минулого року на Камінь-Каширщині єгерська служба знайшла сім петель для відлову козулі.

Про це розповіли на фейсбук-сторінці Поліського лісового офісу. 

Під час рейдів єгерські служби та групи оперативного реагування філій ДП «Ліси України» досі виявляють у лісах браконьєрські петлі. Минулого року таких варварських знарядь відлову диких тварин у мисливських угіддях філій Поліського лісового офісу зняли понад 40 штук. На козуль, кабанів, зайців.

Бувають ситуації, коли єгері вже знаходили у петлі мертву тварину. Але у переважній більшості такі випадки все ж вдається попередити – працівники охорони чітко орієнтуються, в яких місцях у лісі браконьєри можуть потенційно встановити такі знаряддя незаконного відлову. Як і переважно відомі особи порушників – до таких дій вдаються в основному одні і ті ж люди. Інша річ, що довести цей злочин буває важко, навіть коли порушника фіксує фотопастка. Адже браконьєри «працюють» прихованими способами.

«Минулого року під час патрулювання наша єгерська служба виявляла петлі довкола Маневич (селище в Камінь-Каширському р-ні). Це були встановлені засоби відлову на козулю. Загалом 7 штук. Тоді ми спрацювали оперативно і попередили випадки браконьєрства, – розповідає провідний районний мисливствознавець Олександр Грищук. – Жахливо, що розраховано таке знаряддя саме на відлов самки, яка біжить першою. І в результаті тварина помирає в муках. Не зрозуміло також, для чого це робити і як можна потім десь використовувати таку тушу мертвого звіра. Це дикунство».

Найчастіше браконьєри користуються моментом, коли в лісі багато людей – під час сезону збору грибів та ягід єгерські служби особливо пильнують такі речі та в цей час знешкоджують найбільше петель.

Взимку, додають, менше подібних випадків – браконьєри розуміють, що їх можуть знайти за слідами.

Минулого року на Камінь-Каширщині браконьєри поставили сім петель для вилову козулі (фото) Минулого року на Камінь-Каширщині браконьєри поставили сім петель для вилову козулі (фото) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів