Поділитись:

«Вежа через О»: вийшла нова збірка творів відомих письменників про Луцьк

П'ятниця, 02 лютого 2024, 13:46
«Вежа через О»: вийшла нова збірка творів відомих письменників про Луцьк

Вийшла у тираж нова книга про місто Луцьк – збірка творів відомих письменників, присвячених обласному центру Волині.

Про це у п'ятницю, 2 лютого, повідомили на сайті Луцької міської ради.

У 2021 році у Луцьку провели першу літературну резиденцію «Місто натхнення», резидентами якої стали популярні українські письменники: Оксана Забужко, Мирослав Лаюк, Любко Дереш, Катерина Калитко, Макс Кідрук. Місто надихнуло їх на написання творів, які увійшли до книги «Вежа через О», передзамовлення якої уже стартувало.

«"Вежа через О" – це квінтесенція сенсів, образів, історій та сьогодення Луцька. Ми сподіваємося, що кожен лучанин захоче її прочитати, аби ще краще зрозуміти місто, у якому живе. Адже як кажуть, збоку видніше, особливо, якщо збоку «дивляться» такі відомі автори сучасної української літератури. У кожного з них інше бачення, стиль, тематика, але усі вони пишуть про Луцьк. І це круто! Цікавою книга буде і гостям нашого міста, аби в найкоротші терміни пізнати його. А ще унікальними є ілюстрації, які дозволяють побачити під новим кутом як звичне, так і приховане, ну, і звичайно, дізнатися нарешті, чому ж Вежа через "О"», – зазначили в управлінні туризму та промоції міста.

Створення книги стало продовженням загальноукраїнської промоційної кампанії відкриття нового туристичного об'єкта – пам'ятки національного значення вежі князів Чорторийських, відреставрованої в рамках проєкту «Нове життя Старого міста: ревіталізація пам’яток історико-культурної спадщини Луцька та Любліна».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
30 березня 2024
27 січня 2024
31 грудня 2023
08 грудня 2023
22 листопада 2023
20 вересня 2023
17 вересня 2023
01 червня 2023
03 травня 2023
13 квітня 2023