Поділитись:

У КНДР підлітків засудили до 12 років каторжних робіт за перегляд південнокорейського фільму (відео)

Четвер, 01 лютого 2024, 02:17
У КНДР підлітків засудили до 12 років каторжних робіт за перегляд південнокорейського фільму (відео)

У КНДР двох 16-річних хлопчиків засудили до 12 років каторжних робіт за перегляд південнокорейських фільмів.

Про це пише BBC, – передає ТСН.

На відео, отриманому виданням, можна побачити двох юнаків у сірій формі на сцені в оточенні сотень людей, які отримують вирок за «жахливий» злочин щодо перегляду та розповсюдження дарів «маріонеткового» південнокорейського виробництва.

Всі види південнокорейських розваг, зокрема телевізійні програми, заборонені у Північній Кореї, і згідно із законом, ухваленим королівством-самітником 2020 року, перегляд або розповсюдження південнокорейських розваг карається серйозним ув'язненням або навіть смертю. Але деякі люди все ще готові ризикувати своїм життям, щоб зазирнути до сусідньої країни.

«Культура гнилого маріонеткового режиму поширилася навіть на підлітків», – говорить оповідач, маючи на увазі Південну Корею. «Їм лише 16 років, але вони зруйнували власне майбутнє».

Це руйнівний вирок для двох підлітків, особливо з огляду на їхній «злочин», але технічно вони можуть вважати себе щасливчиками. За словами перебіжчика з Північної Кореї, який погодився поговорити з ВВС, його змусили спостерігати, як 22-річного чоловіка розстріляли за те, що слухав південнокорейську музику і ділився нею зі своїм другом.

Цікаво, що якщо заскочать за переглядом американських розваг, можна відбутися невеликим хабарем, а от якщо попастися на південнокорейських програмах – це незрівнянно гірше.

«Якщо вас зловлять за переглядом американської драми, вам зійде з рук хабар, але якщо ви подивитеся дораму, вас застрелять», – сказав північнокорейський перебіжчик. «Для мешканців Північної Кореї дорами – це «наркотик», який допомагає забути свою важку реальність».

Це тому, що корейські дорами є усім, що ризикує спричинити захоплення людей південнокорейським режимом, є серйозною загрозою для північнокорейського керівництва, тому вони виправдовують руйнування життя молодих людей, щоб подати приклад іншим правопорушникам.

«У Північній Кореї ми дізнаємося, що Південна Корея живе набагато гірше, ніж ми, але коли дивишся південнокорейські драми, це зовсім інший світ. Схоже, що північнокорейська влада побоюється цього», – сказав інший північнокорейський перебіжчик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
26 квітня 2024
25 квітня 2024
23 квітня 2024
22 квітня 2024
21 квітня 2024
19 квітня 2024
17 квітня 2024