Поділитись:

У Луцьку за 1 млн доларів зі старого кінотеатру «Батьківщина» зроблять бізнес-хаб

Автор: Максим Косюр |
Середа, 31 січня 2024, 12:56
У Луцьку за 1 млн доларів зі старого кінотеатру «Батьківщина» зроблять бізнес-хаб

У Луцьку затвердили лист-угоду між Програмою розвитку Організації Об’єднаних Націй та Луцькою міською радою. Цей документ передбачає фінансування проєкту «Реставрація з пристосуванням будівлі кінотеатру під приміщення багатофункціонального простору для бізнесу».

Таке рішення ухвалили під час сесії Луцькради у середу, 31 січня.

«В рамках проєкту передбачене створення дієвого бізнес-хабу, а також простору для суб’єктів господарювання, який забезпечить можливість розвивати місцевий та релокований бізнес, дасть йому можливість експонувати власні вироби, проводити виставки, конференції тощо», – йдеться у пояснювальній записці.

Проєкт передбачає створення багатофункціональної зали для проведення виставок, конференцій, навчань, інших публічних заходів, інфраструктуру та робочі місця для підприємців-початківців.

Загальна вартість проєкту – 39,3 мільйона гривень або трохи більше як 1 мільйон доларів США. Співфінансування від Луцька – 7,8 мільйона грн або понад 212 тисяч доларів США.

Раніше ми писали про те, що на базі кінотеатру «Батьківщина» хочуть створити багатофункціональний простір. Про це інформували ще в липні та зазначали, що проєкт передбачає таке:

  • реконструкцію занедбаного комунального приміщення під багатофункціональний простір для бізнесу;
  • створити офісний простір для підприємців;
  • створити багатофункціональну залу (івент-хол) для проведення виставок, конференцій, слухань, творчих вечорів, навчань тощо.

Міжнародні донори виділять для цього 800 тисяч євро, а від Луцькради піде 200 тисяч євро. Проте згодом на сайті E-Dem лучанин Роман Долганський розмістив петицію із закликом не виділяти з міського бюджету понад 8 мільйонів гривень на реконструкцію кінотеатру «Батьківщина», поки триває війна. Він переконаний, що гуманітарні проєкти цілком можуть оплачуватися коштом грантів та допомоги ЄС та інших країн. А більшість бюджетних коштів має йти на військові потреби.

Нагадаємо: у Луцьку затвердити проєкт внесення змін до детального плану території району вул. Набережна – вул. Шевченка, де без необхідних дозволів та з порушеннями вже близько семи років зводять житловий комплекс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024