Поділитись:

Як у Луцьку заохочуватимуть власників господарств штучно осіменяти худобу

Автор: Максим Косюр |
Середа, 31 січня 2024, 12:53
Як у Луцьку заохочуватимуть власників господарств штучно осіменяти худобу

У Луцьку по-новому вирішили заохочувати власників особистих селянських господарств, які використовують технології штучного осіменіння худоби.

Відповідне рішення ухвалили під час сесії Луцькради у середу, 31 січня.

«Метою прийняття проєкту рішення є заохочення власників господарств до застосування технології штучного осіменіння корів та телиць, що запобігати поширенню ряду захворювань і поліпшує природні та продуктивні якості тварин», – йдеться у пояснювальній записці.

Раніше господарникам, які штучно запліднювали свою худобу, відшкодовували 200 гривень за цю послугу. Проте відсьогодні власникам особистих селянських господарств відшкодовуватимуть 50% вартості цієї процедури.

Як додають у пояснювальній записці, це має зацікавити власників особистих селянських господарств, які вирощують велику рогату худобу, використовувати штучне осіменіння маточного поголів’я та створювати високопродуктивні масиви худоби молочного і м’ясного напрямків.

Нагадаємо: у волонтера Валентина Войчуна з Луцького району сталась пожежа, в якій загинула домашня худоба. Нині його родина приводить до ладу територію, де лютував вогонь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів