Поділитись:

Кому у Луцьку платитимуть 1 000 грн за утримання корів

Автор: Максим Косюр |
Середа, 31 січня 2024, 12:52
Кому у Луцьку платитимуть 1 000 грн за утримання корів

У Луцьку власникам господарств, які утримують корів, виплачуватимуть 1 000 гривень.

Відповідне рішення ухвалили під час сесії Луцькради у середу, 31 січня.

Мета такого рішення – збільшити суму дотації, яку отримують власники селянських господарств. Раніше ті господарники, які утримували три та більше корів, отримували від громади кошти у розмірі 200 гривень. Проте цю суму збільшили до однієї тисячі.

«Таке збільшення планується заради заохочення власників особистих селянських господарств до утримання корів та збільшення їх кількості в господарствах громади», – йдеться у пояснювальній записці.

Прийняття цього рішення, додають у документі, сприятиме розвитку особистих селянських господарств та галузі тваринництва, збільшенню поголів’я корів, а також забезпеченню населення громади сільськогосподарською продукцією.

Разом з тим, зі збільшенням суми змінились і умови утримання корів. Якщо раніше отримати кошти можна було надавши документи, які засвідчують наявність тварини, то зараз ситуація інша. Відсьогодні власники корів мають надати довідку про те, що корови дійсно є у господарстві та дату подання заяви про виплату дотації.

Також цим рішенням міська влада зобов'язала господарників, що отримали дотацію, продовжувати утримувати корів до 31 грудня кожного поточного року.

Нагадаємо: з початку нового 2024 року ціни на картоплю зросли майже вдвічі. Нині на луцьких ринках картоплю продають за 20-25 гривень за кілограм.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024