Поділитись:

Бізнесмена Мазепу після сплати застави у 21 мільйон випустили з СІЗО

Середа, 24 січня 2024, 10:18
Бізнесмена Мазепу після сплати застави у 21 мільйон випустили з СІЗО

Засновник Concorde Capital Ігор Мазепа, якого підозрюють у створенні злочинної організації та заволодінні 7 гектарів землі біля Київської ГЕС, після сплати застави у розмірі 21 мільйон гривень вийшов із СІЗО.

Про це повідомила «Економічна правда» з посиланням на юридичну фірму EQUITY.

«Ігор Мазепа вийшов із СІЗО у зв’язку зі сплатою застави, яку визначила апеляційна інстанція», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 18 січня бізнесмена Ігоря Мазепу затримали на контрольно-пропускному пункті «Медика – Шегині». Також правоохоронці затримали його брата та ще двох спільників.

За даними слідства, протягом 2020-2021 років засновник інвестиційної компанії, його брат та інші учасники злочинної організації з використанням корупційних зв’язків у державних органах незаконно заволоділи землями водного фонду, на яких розташовані гідротехнічні споруди Київської ГЕС. Йдеться про земельну ділянку у Вишгородському районі вартістю понад 20 млн грн.

19 січня Печерський районний суд за клопотанням Офісу генпрокурора обрав Ігорю Мазепі запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у сумі 349 мільйонів гривень.

А 23 січня Київський апеляційний суд частково задовольнив скаргу адвокатів Ігоря Мазепи – його залишили під вартою до 27 лютого, при цьому зменшили заставу до 21 млн грн.

Нагадаємо: у ніч на 22 січня згорів заміський будинок Ігоря Мазепи у селі Картовецьке Чернігівської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів