Поділитись:

Згорів заміський будинок бізнесмена Мазепи, якого підозрюють у земельних махінаціях (відео)

Понеділок, 22 січня 2024, 12:31
Згорів заміський будинок бізнесмена Мазепи, якого підозрюють у земельних махінаціях (відео)

У ніч на 22 січня згорів заміський будинок бізнесмена, засновника Concorde Capital, Ігоря Мазепи у селі Картовецьке Чернігівської області.

Про це інформує Forbes з посиланням на пресслужбу інвесткомпанії. 

Поліція назвала можливою причиною пожежі недолік конструкції, порушення правил монтажу нагрівальних печей та димарів.

Як пояснили в інвесткомпанії, це – мисливський будинок у рідному селі Ігоря Мазепи, де проживає його родина. Сюди на відпочинок приїжджали сам бізнесмен, його син із родиною та друзі.

«За попередніми висновками ДСНС, ймовірною причиною пожежі став недолік конструкції, порушення правил монтажу нагрівальних печей та димарів. Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 270 Кримінального кодексу України (Порушення встановлених законодавством вимог пожежної або техногенної безпеки)», – зазначають правоохоронці.

Нагадаємо, що 18 січня оперативники Управління стратегічних розслідувань в Київській області Нацполіції спільно з ДБР та Офісом генерального прокурора затримали бізнесмена-засновника інвестиційної компанії під час його спроби перетнути кордон України з Польщею. Також правоохоронці затримали його брата та ще двох спільників.

За даними слідства, протягом 2020-2021 років засновник інвестиційної компанії, його брат та інші учасники злочинної організації з використанням корупційних зв’язків у державних органах незаконно заволоділи землями водного фонду, на яких розташовані гідротехнічні споруди Київської ГЕС. Йдеться про земельну ділянку у Вишгородському районі вартістю понад 20 млн грн.

У незаконній схемі також брали участь окремі службові особи органів Держгеокадастру, зазначають прокурори.

Довідково:
Concorde Capital Ігоря Мазепи займається інвестиційними та брокерськими послугами, а також реструктуризацією боргів.
Компанія володіє 21,5% в медичній мережі «Добробут», стартапом з продажу сільгоспземель KupiPay, заводом «Хайдельбергцемент Україна», компанією «Центр «Сонячне ремесло» з видобутку бурштину, часткою в платформі MakeUp, має ліцензію на видобуток газу на Львівщині.
У сфері нерухомості Мазепа є власником заміського комплексу Shelest та девелопером котеджного містечка Goodlife park.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
02 травня 2024
01 травня 2024
30 квітня 2024
29 квітня 2024
27 квітня 2024
26 квітня 2024