Поділитись:

У Міноборони розповіли, коли запустять електронний кабінет військовозобов’язаного

П'ятниця, 19 січня 2024, 16:55
У Міноборони розповіли, коли запустять електронний кабінет військовозобов’язаного

Міністерство оборони України планує запустити електронний кабінет військовозобов'язаного у другому кварталі 2024 року.

Про це у п'ятницю, 19 січня, повідомила в ефірі національного телемарафону заступниця міністра оборони Катерина Чорногоренко, пише «АрміяInform».

«Ми плануємо на початку другого кварталу запустити таку можливість, як тільки закон набуде чинності. Це достатньо короткий термін, для подібних інструментів можна сказати миттєвий», – заявила вона.

За словами заступниці міністра, в кабінеті військовозобов’язаного буде можливість оновити дані без відвідування територіальних центрів комплектації, і далі ці дані уже будуть використовувати ТЦК.

Чорногоренко також пояснила, що ухвалений Верховною Радою законопроєкт №10062 про цифровізацію армії удосконалив взаємодію між реєстрами, розширив перелік відомостей про військовозобов’язаних, резервістів і призовників в системі «Оберіг».

Вона наголосила, що це дозволить наповнювати «Оберіг» за спрощеною процедурою без зайвої бюрократії, довідок і ксерокопій.

«Не потрібно буде нести купу документів. Ми зможемо отримувати ці дані в режимі реального часу з інших реєстрів», – запевнила Чорногоренко.

Також заступниця міністра зазначила, що реєстр військовозобов’язаних не буде розміщуватися в хмарних сховищах країн-членів НАТО:

«Він розміщений на території України. Це важливо зазначити й сказати, що цей реєстр буде знаходиться на території України. Він вже розгорнутий, вже працює, вже отримав комплексну систему захисту інформації».

Нагадаємо: 16 січня Верховна Рада підтримала в цілому проєкт закону про створення єдиного електронного реєстру військовозобовʼязаних і автоматичне отримання посвідчення учасника бойових дій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів