Поділитись:

Рада підтримала створення електронного реєстру військовозобовʼязаних

Вівторок, 16 січня 2024, 15:04
Рада підтримала створення електронного реєстру військовозобовʼязаних

Верховна Рада підтримала в цілому проєкт закону про створення єдиного електронного реєстру військовозобовʼязаних і автоматичне отримання посвідчення учасника бойових дій.

Про це у вівторок, 16 січня, повідомила «Українська правда».

«Після довгих і складних дискусій і провалу багатьох правок законопроект №10062 щодо реєстрів для військового обліку прийнято в цілому. За – 249», – написав у телеграмі нардеп Ярослав Железняк.

Железняк зазначив, що кожна правка підтверджувалася майже мінімальною необхідною кількістю голосів, деякі з них провалили.

Правка №401 про зберігання даних у хмарі набрала необхідні голоси – її підтримали 228 нардепів, додав він.

За інформацією «Інтерфакс-Україна», законопроєкт, зокрема, пропонує систематизувати роботу державних реєстрів і забезпечити обмін даними між цими реєстрами.

Водночас реєстр доповнять максимально повними даними про кожного захисника, буде розширено перелік інституцій, які мають доступ до реєстру призовників, військовозобов'язаних і резервістів, та налаштовано обмін цими даними так, щоб захисник міг подавати запити в електронній формі, а всі відповідальні посадові особи мали доступ до даних у реєстрі.

Крім того, до держреєстрів не вноситимуть персональних даних призовників, військовозобов'язаних і резервістів, що стосуються інформації про виїзд за межі України та повернення назад, відомостей про примусове виконання рішення щодо боржника (реквізити й відомості виконавчого документа) та інших персональних даних, які дають змогу ідентифікувати особу.

Законопроєкт також забороняє збір відомостей про членів сімей військовослужбовців без їх згоди.

Законопроєкт також упорядковує процедуру автоматичного отримання військовослужбовцями статусу учасника бойових дій (УБД).

Більшість положень ухваленого законопроєкту наберуть чинності наступного дня після його опублікування в парламентській газеті «Голос України».

Нагадаємо: Міністерство оборони України спільно з Robota.ua розпочали співпрацю з Державним центром зайнятості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів