Поділитись:

НАТО готується до війни з Росією, – Bild

Понеділок, 15 січня 2024, 10:33
Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

У НАТО готуються до великого нападу Росії на східний фланг.

Про це пише Bild з посиланням на секретний документ Бундесверу, – повідомляє УНІАН.

У секретному документі Міноборони Німеччини викладається можливий розвиток конфлікту між Росією і НАТО, кульмінацією вказують розміщення сотень тисяч натовських солдатів і неминучий початок війни влітку 2025 року.

Зокрема, вказується, що сценарій стартує в лютому 2024 року, коли Росія нібито запустить чергову хвилю мобілізації і призове в армію додатково 200 тисяч осіб. Потім передбачається, що Кремль нібито почне весняний наступ в Україні, який до червня, за сценарієм з документа, відкине українську армію назад.

Прихована атака Росії на Захід, за сценарієм, почнеться в липні, з часом вона буде ставати більш явною. У Бундесвері моделюють кібератаки та інші форми гібридної війни в цей період, головним чином в країнах Балтії, а також зіткнення, які Росія використовує як привід для початку масштабних навчань на своїй території і в Білорусі.

Далі, за сценарієм, в жовтні може статися загострення в разі перекидання Росією військ і ракет середньої дальності в Калінінград. А з грудня 2024 року в районі «Сувалкського коридору» передбачаються штучно викликаний «прикордонний конфлікт» і «заворушення з численними жертвами».

Також моделюється, що в той момент, коли США можуть залишитися без лідера протягом декількох тижнів після виборів, Росія за підтримки Білорусі повторює на території НАТО вторгнення 2014 року в Україну. А в травні 2025 року НАТО приймає рішення про заходи стримування, в «день Х» НАТО перекидає на східний фланг 300 000 військових, в тому числі 30 000 солдатів Бундесверу.

Сценарій закінчується через 30 днів після «дня Х». Чи буде Росія стримана НАТО – залишається в сценарії відкритим питанням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів