Поділитись:

У Луцьку за держзраду судять посадовця з Херсону (відео)

П'ятниця, 19 січня 2024, 19:01
У Луцьку за держзраду судять посадовця з Херсону (відео)

У Луцьку за держзраду судять посадовця з Херсонщини. Йдеться про Олександра Щуку, мешканця Херсону.

Слідство встановило, що до ворожої окупації він постійно проживав на території міста та обіймав посаду начальника відділу з питань банкрутства у Херсонській області, тобто був держслужбовцем, – розповідає телеканал «Конкурент TV».

Щойно російські війська окупували місто, Олександр Щука зрадив присягу та у червні 2022 року перейшов на бік ворога.

«Триває судовий розгляд у кримінальному провадженні про вчинення 43-річним мешканцем Херсона державної зради в умовах воєнного стану. Слідство встановило, що під час окупації Херсона, чоловік, який обіймав посаду в міжрегіональному управлінні Міністерства юстиції і був держслужбовцем категорії «Б», зрадив присязі державної служби і перейшов на бік ворога, обійняв посаду у так званій «Налоговій службі» в Херсоні, служив окупаційній владі, переконував місцевих підприємців реєструватися за окупаційними законами і платити податки державі-агресору», – сказала речниця Волинської обласної прокуратури Наталія Мурахевич. 

17 січня у Луцькому міськрайонному суді відбулось чергове слухання у справі. Зазначають, через те, що обвинувачений є мешканцем Херсону і нині перебуває в окупації, і далі працює на ворога, то на засіданні його не було. Втім, попри це, судовий розгляд справи триває.

За скоєне йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі або на 15 років, або довічне ув'язнення. 

Деталі – у сюжеті. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024