Поділитись:

Колишню освітянку за державну зраду засудили на 15 років

Середа, 25 жовтня 2023, 16:07
Колишню освітянку за державну зраду засудили на 15 років

Співробітники СБУ у Волинській області встановили, що 42-річна мешканка Волноваського району Донецької області добровільно перейшла на бік ворога в умовах воєнного стану та зрадила Присязі посадової особи місцевого самоврядування.

Розслідування проводили співробітники СБУ у Волинській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

До повномасштабного вторгнення вона обіймала посаду головного спеціаліста відділу освіти Хлібодарівської сільської територіальної громади Волноваського району на Донеччині.

У березні 2022 року добровільно погодилась обіймати посаду «голови Кіровської сільської адміністрації Волноваського району днр», що незаконно створена на окупованій території Волноваського району Донецької області.

Зокрема, зловмисниця з метою утвердження окупаційної влади брала участь спільно з представниками держави-агресора та її окупаційної адміністрації в «робочих нарадах органів влади днр», з подальшим поширенням злочинною владою відомостей про такі заходи в інформаційному просторі на окупованих територіях та території рф.

На підставі зібраних доказів Луцький міськрайонний суд визнав зловмисницю винуватою за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Суд призначив зрадниці 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна та з позбавленням права обіймати певні посади в органах державної влади та місцевого самоврядування, органах державного управління та контролю, підприємствах та організаціях державної чи комунальної власності на строк 3 роки, з позбавленням рангу посадової особи органу місцевого самоврядування.

Служба безпеки України наголошує на невідворотності покарання за злочини проти нашої держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів