Поділитись:

OpenAI заборонила використовувати свої ШІ-технології у політичних кампаніях

П'ятниця, 19 січня 2024, 01:24
OpenAI заборонила використовувати свої ШІ-технології у політичних кампаніях

Компанія штучного інтелекту OpenAI заборонила використовувати свої технології у політичних кампаніях та лобіюванні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Washington Post. 

OpenAI заявила у блозі в понеділок, що не дозволятиме людям використовувати свої ШІ-технології для створення програм для політичних кампаній та лобіювання, щоб перешкодити голосуванню людей або поширенню дезінформації про процес голосування.

«Ми працюємо над тим, щоб передбачити та запобігти відповідним зловживанням – таким як оманливі «дипфейки», масштабні операції впливу або чатботи, які видають себе за кандидатів», – йдеться у блозі.

Окрім цього, в компанії оголосили, що «на початку цього року» почнуть розміщувати вбудовані водяні знаки на зображеннях, створених за допомогою генератора зображень DALL-E.

Заходи OpenAI з’явилися після того, як інші технологічні компанії оновили свою політику щодо виборів, аби впоратися із бумом штучного інтелекту. Наприклад, у грудні компанія Google заявила, що обмежить тип відповідей, які її ШІ-інструменти дають на запитання, пов’язані із виборами. В компанії також завили, що вимагатимуть від політичних кампаній, які купують у Google рекламу, повідомляти, коли вони використовують ШІ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів