Поділитись:

Вчені навчили штучний інтелект переконливо імітувати почерк людини

Вівторок, 16 січня 2024, 05:24
Вчені навчили штучний інтелект переконливо імітувати почерк людини

Дослідники з Університету штучного інтелекту Мохаммеда бін Заїда в Абу-Дабі навчили штучний інтелект переконливо імітувати почерк людини. Створена дослідниками модель може переконливо імітувати рукописні тексти англійською та трохи французькою, а ось з арабською мовою виникли складнощі.

Про це пише Bloomberg, – зазначає Громадське радіо. 

Технологія може імітувати чийсь почерк на основі лише кількох абзаців письмового матеріалу. Для цього дослідники використали трансформаторну модель — тип нейронної мережі, розроблений для вивчення контексту та значень послідовних даних.

Дослідники отримали патент від Бюро патентів і торгових марок США на цю систему штучного інтелекту. Хоч вони поки не випустили цю модель ШІ на ринок, але розробка є великим кроком вперед у технологіях. Розроблений метод може допомогти пораненим писати, не беручи до рук ручку, якщо їм потрібен саме рукописний текст, але вона також ризикує відкрити двері для масових підробок почерку людей – через це доведеться підвищувати обізнаність громадськості та розробляти інструменти для боротьби з підробками.

Незважаючи на занепокоєння, винахідники заявили, що планують застосувати свої дослідження в реальних програмах вже найближчими місяцями – потенціал цієї розробки величезний, від розшифровки почерку лікарів до створення персоналізованої реклами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів