Поділитись:

У Володимирі хочуть відремонтувати площу Героїв за 71 млн (фото)

Автор: Максим Косюр |
Четвер, 18 січня 2024, 16:59
У Володимирі хочуть відремонтувати площу Героїв за 71 млн (фото)

У місті Володимир планують капітально відремонтувати площу Героїв за 71,7 млн гривень.

Відповідний проєкт рішення виконавчого комітету з'явився на сайті Володимирської міської ради.

«Затвердити кошторисну документацію на об’єкт будівництва «Капітальний ремонт площі Героїв у м.Володимир, Волинської області», загальна кошторисна вартість – 71 735 093,00 гривень», – йдеться у проєкті рішення.

Площа Героїв у Володимирі. 2023 рікПлоща Героїв у Володимирі. 2023 рік

Площа Героїв у Володимирі. 2023 рікПлоща Героїв у Володимирі. 2023 рік

У коментарі журналістам сайту новин Луцька та Волині «Конкурент» заступник міського голови Андрій Гудим розповів, що жодних робіт поки не проводили, а лише озвучили тільки загальну кошторисну документацію.

«Це документи, які погоджуються після виконання. Це озвучена кошторисна документація усього спектру робіт, кошти на ці речі не виділялися ще», – каже заступник.

До слова, ми намагалися поспілкуватися безпосередньо з міським головою щодо цієї реконструкції. Проте Ігор Пальонка на наші дзвінки не відповідав, а подекуди й взагалі скидав дзвінок.

Зауважимо, що про цю реконструкцію говорили ще з 2018 року. Тоді перший заступник міського голови Ярослав Матвійчук розповідав, що небайдужі мешканці презентували концепції та бачення щодо того, як має виглядати площа Героїв. Тоді ж і провели тендер на виготовлення проєктної документації. Загальна територія площі Героїв становить 8641 кв. м.

15 грудня 2022 року конкурсна комісія обрала найкращу концепцію капітального ремонту площі Героїв у центрі міста. Перше місце посіла пропозиція №230722 архітектурного бюро «Урбан промо» (м. Львів).

Перед реконструкцією на площі проводились роботи з ремонту водопровідних мереж, а вже після цього мав би розпочатися капітальний ремонт.

«А потім (після ремонту, – ред.), якщо нам буде дозволяти стан в країні, дозволятиме фінансувати ці роботи постанова Кабміну, ми обовязково в цьому році почнемо роботи на площі. Центральна площа з пріоритетів не знімається», – розповідав міський голова Ігор Пальонка журналістам БУГу під час пресконференції у 2023 році.

Пропозиція №230722 архітектурного бюро «Урбан промо»Пропозиція №230722 архітектурного бюро «Урбан промо»
Пропозиція №230722 архітектурного бюро «Урбан промо»Пропозиція №230722 архітектурного бюро «Урбан промо»

Нагадаємо: у 2024 році за ремонт проспекту Волі заплатять 1 мільйон гривень. Гроші планують витратити на озеленення, встановлення лавок та смітників. Проте депутат Луцької міськради від фракції Громадянський рух «СВІДОМІ» Андрій Лучик зауважив, що тендер незаконний, адже роботи були виконані ДО оголошення тендеру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів