Поділитись:

На Волині затримали зброяра, який робив зі стартових пістолетів бойові (фото, відео)

Понеділок, 15 січня 2024, 16:49
На Волині затримали зброяра, який робив зі стартових пістолетів бойові (фото, відео)

На Волині затримали 40-річного чоловіка з Кривого Рогу, який купував стартові пістолети, переробляв їх на вогнепальну зброю та через різні сайти збував по всій території України.

Про це у понеділок, 15 січня, повідомив сектор комунікації поліції Волинської області на сайті ГУНП.

«Співробітники управління карного розшуку ГУНП у Волинській області задокументували злочинну діяльність 40-річного жителя Дніпропетровщини, який незаконно переробляв та збував вогнепальну зброю через мережу Інтернет на території України. Заходи проводились в рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України. Йдеться про незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами», – йдеться у повідомленні.

Оперативники встановили, що житель Кривого Рогу тривалий час купував стартові пістолети, переробляв їх на вогнепальну зброю та через різні сайти збував по всій території України.

Минулого тижня волинські поліцейські провели санкціонований обшук за місцем проживання зловмисника. Під час обшуку виявили та вилучили речові докази злочинної діяльності фігуранта: два пістолети з ознаками переробки, кредитні картки, сім-картки, телефони та інше. 

Вилучене слідчі направили до Волинського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України для проведення відповідних експертиз.

Зловмисника затримали. Слідчі оголосили йому про підозру за трьома фактами незаконної діяльності за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України. За скоєне чоловіку загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту за місцем проживання.

Триває слідство.

На Волині затримали зброяра, який робив зі стартових пістолетів бойові (фото, відео)На Волині затримали зброяра, який робив зі стартових пістолетів бойові (фото, відео)На Волині затримали зброяра, який робив зі стартових пістолетів бойові (фото, відео)На Волині затримали зброяра, який робив зі стартових пістолетів бойові (фото, відео) 

Нагадаємо: днями у Луцькому районі затримали 38-річного чоловіка, який продавав саморобну вогнепальну зброю та зберігав удома набої різних калібрів, порох, рушницю, нарізний карабін та гвинтівку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів