Поділитись:

Цьогоріч українці зможуть зробити штучне запліднення безкоштовно: деталі

Понеділок, 15 січня 2024, 16:15
Цьогоріч українці зможуть зробити штучне запліднення безкоштовно: деталі

В Україні у рамках Програми медичних гарантій додали й послуги зі штучного запліднення. Цим пакетом можуть скористатись і волиняни.

Про це розповіла Голова НСЗУ Наталія Гусак у понеділок, 15 січня,під час пресконференції з представниками регіональних медіа у стінах Волинської ОДА.

Очільниця Національної служби здоров'я України зазначила, що у 2024 році відомство закупить різні види послуг на спеціалізовану, екстрену допомоги, реабілітацію на 159 мільярдів бюджетних коштів.

Цьогоріч українці зможуть зробити штучне запліднення безкоштовно: деталі 

Також керівниця держоргану проанонсувала низку новацій, які стартують уже у 2024 році.

«У цьому році вперше почнемо послуги трансплантації для українців. І вперше почнемо закуповувати послуги з репродуктивних технологій. Тобто послуги штучного запліднення.У нас є українські родини, які бажають стати батьками, але, на жаль, їхнє фінансове становище не дозволяє втілити це бажання. Тому держава бере на себе ці інвестиції

Очікуємо, що ці послуги для жителів у тому числі й вашої області», – зазначила Наталія Гусак.

Детальніше про цю програму можна прочитати за посиланням

Довідково: 

У 2024 році Програма медичних гарантій  сфокусована на відновленні здоров’я та людського потенціалу. Тому додано новий пакет — “Лікування безпліддя за допомогою допоміжних репродуктивних технологій (запліднення іn vitro)”.

За даними ВООЗ, приблизно 1 з 6 жінок у світі страждає від безпліддя. Досить високі шанси стати батьками дає лікування безпліддя методами допоміжних репродуктивних технологій (ДРТ, або запліднення іn vitro). Але лікування безпліддя за допомогою ДРТ є дорогим. Через це для багатьох людей послуги з відновлення репродуктивного здоров’я є майже недоступними. І не лише в Україні, а й в світі.

Враховуючи поточну ситуацію в Україні та для того, щоб збільшити шанси українців на омріяне батьківство, НСЗУ з 2024 року впроваджує новий пакет «Лікування безпліддя за допомогою допоміжних репродуктивних технологій (запліднення іn vitro)». Це означає кращий доступ до послуг з відновлення репродуктивного здоров’я, адже оплата таких послуг буде відбуватися за державні кошти, в рамках Програми медичних гарантій. Таке рішення за попередніми прогнозами дає можливість народитися більше ніж 10 тис. маленьким українцям щороку.

Нагадаємо: ми писали про те волинські лікарні, на які найбільше скаржилися люди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
26 квітня 2024
11:08
31 січня 2024
15 січня 2024
12:41
11 червня 2023
18 травня 2023
15 лютого 2023
31 травня 2022
06 січня 2022
20 вересня 2021