Поділитись:

Як луцьку «Галю Балувану» змогли відкрити у США: історія бізнесу

П'ятниця, 12 січня 2024, 09:45
Як луцьку «Галю Балувану» змогли відкрити у США: історія бізнесу

Популярна українська мережа p Kewmrf «Галя Балувана», що спеціалізується на виготовленні напівфабрикатів, вийшла на американський ринок. Перший фірмовий магазин під назвою Multi Cook відкрили у Філадельфії. 

Попри війну відомі українські компанії, як-от «Нова пошта», Rozetka, «Кормотех» тощо, розширюють свою присутність на іноземних ринках. «Галя Балувана» працює за кордоном під брендом Multi Cook, пише mc.today. Днями про відкриття першого фірмового на території США повідомив співзасновник компанії «Галя Балувана» Володимир Матвійчук.

«Друзі, ми з великим задоволенням оголошуємо, що ми відкрили магазин у США. Ви так довго чекали, і тепер ваші улюблені українські продукти доступні в США. Запрошуємо вас до нашого магазину. Адреса: 9831 Bustleton Avenue #6, Philadelphia, PA 19115. Ви зможете насолоджуватись смаком неперевершених українських страв, як-от вареники, пельмені, чебуреки та багато інших. Також, не пропустіть нашу спеціальну дегустацію страв», – написав він на своїй сторінці у Facebook.

Як луцьку «Галю Балувану» змогли відкрити у США: історія бізнесу 

Як повідомляє видання Forbes, у Філадельфії франшизу Multi Cook придбали ще на початку вересня минулого року. Перший магазин відкрили на площі 110 кв. м, а до асортименту увійшли найпопулярніші заморожені продукти бренду, як-от пельмені, вареники, сирники, млинці, голубці, зрази, деруни тощо.

Матвійчук у коментарі для видання розповів, що планує відкрити в США ще 100 магазинів упродовж 2024 року. Наприкінці лютого другий у Штатах Multi Cook має відкритися в Чикаго.

Зараз мережа налічує понад 700 магазинів у Польщі, Німеччині, Канаді, Чехії, Іспанії, Франції, Нідерландах, Словаччині, Угорщині, Австрії, Швейцарії, Литві, Латвії, Туреччині, Болгарії, Великій Британії, Греції, Молдові, на Кіпрі та в інших країнах.

«Разом з Україною географія «Галі Балуваної» та її адаптованого під європейський ринок варіанту Multi Cook налічує 21 країну. У деяких цей бізнес уже масштабується і франчайзі відкривають усе нові й нові магазини, а в деяких – проєкт на стадії підготовки до відкриття. Загалом у нас приблизно 100 партнерів по всьому світу», – розповів наприкінці минулої весни Матвійчук в інтерв’ю RAU.

Як луцьку «Галю Балувану» змогли відкрити у США: історія бізнесу 

Компанію «Галя Балувана» заснували у 2018 році в Луцьку.

Відтоді вона успішно охопила український ринок та вийшла на міжнародні. Франшизу «Галя Балувана» в нашій державі перестали продавати у 2022 році. Саме тоді пріоритетним напрямом розвитку стала експансія. Але для роботи за кордоном можна придбати франшизу майстерні та магазину заморожених напівфабрикатів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів