Поділитись:

У Міноборони розкрили деталі підготовки українських пілотів до F-16

Середа, 10 січня 2024, 23:35
У Міноборони розкрили деталі підготовки українських пілотів до F-16

Країни-учасниці «Авіаційної коаліції» надають різноманітну допомогу для зміцнення бойових здібностей авіації Повітряних Сил України.

Про це йдеться в повідомленні у телеграм-каналі перший заступник Міністра оборони України генерал-лейтенант Олександр Павлюк, – передає АрміяInform.

Він зазначив, що кожна країна робить свій внесок, надаючи не лише літаки F-16 , але й боєприпаси та все необхідне  для ефективного захисту українського неба.

«Програми також є важливою складовою. Молоді пілоти підвищують свою кваліфікацію, здійснюючи польоти за міжнародними стандартами у Великій Британії, а потім переходять до навчання на F-16. Досвідчені пілоти та наземний персонал проходять перенавчання в Данії та США», – пояснив Олександр Павлюк.

За його словами, інші групи українських пілотів та персоналу активно вивчають спеціалізовану авіаційну англійську мову в різних країнах, щоб скоро приєднатися до програми перенавчання на літаки F-16.

Важливо відзначити, що до «Авіаційної коаліції» увійшли держави-члени НАТО та партнери, які спільно спрямовані на підтримку України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів