Поділитись:

Лучани вимагають встановити світлофор на Володимирській, де двічі за рік збивали дітей (фото, відео)

Середа, 10 січня 2024, 13:51
Лучани вимагають встановити світлофор на Володимирській, де двічі за рік збивали дітей (фото, відео)

Батьки учнів Луцького ліцею №2 просять у міської влади встановити на нерегульованому пішохідному переході по вулиці Володимирській світлофор.

Про це йдеться в сюжеті Суспільного.

Як розповіла лучанка Тетяна Білецька, перехід без світлофора – небезпечний для дітей і дорослих. За останні чотири роки мешканці вулиці створили електронну петицію і написали три колективних звернення до міської ради.

«Це все досі тягнеться. Саме на цьому пішохідному сходяться різні маленькі вулиці, поруч – зупинка громадського транспорту, він є зручним для користування жителів цього району», – говорить жінка.

Лучанка Тетяна Білецька біля переходу, де люди просять встановити світлофорЛучанка Тетяна Білецька біля переходу, де люди просять встановити світлофор

Аварії на нерегульованому переході

Як розповіла речниця патрульної поліції області Ольга Коваленко, упродовж 2023-го року на цьому переході було два ДТП за участі школярів: 26 квітня травмувався дев'ятирічний хлопчик, в грудні – 13-річна школярка.

Одна з травмованих – восьмикласниця Владислава Чепукайтес щодня переходить дорогу по вулиці Володимирській. 20 грудня 2023 року на цьому місці її збила автівка. В той день, говорить школярка, вона та ще четверо її однокласників разом переходили дорогу.

«Я не пам’ятаю, як воно все сталося. Я після удару знепритомніла і прийшла вже до тями в швидкій», – каже Владислава.

13-річна Владислава, яку 20 грудня на переході збило авто13-річна Владислава, яку 20 грудня на переході збило авто

Як розповіла мама дівчинки, доньку збив 46-річний водій автомобіля Volkswagen. Дівчинку тоді ушпиталили із черепно-мозковою травмою, забоями і струсом мозку.

Звернення від освітян

Директор ліцею№ 2 Роман Поліщук каже: наприкінці грудня 23-го року написав подання в Департамент освіти Луцькради з проханням встановлення світлофорів на вимогу по вулицях Володимирській та Львівській.

«Нам відомо чотири факти ДТП на пішохідних переходах по вулиці Володимирській, 50 і Львівській навпроти тубдиспансеру, починаючи з 24 жовтня 2019 року, де трагічний випадок, і закінчуючи двома послідовними 16 та 20 грудня 2023 за участі наших дітей. Після цих випадків ми звернулися в департамент освіти», – говорить директор навчального закладу.

Директор Луцького ліцею №2 Роман ПоліщукДиректор Луцького ліцею №2 Роман Поліщук

Що кажуть в міськраді

Директор департаменту житлово-комунального господарства Луцької міської ради Микола Осіюк розповів, що розпочали виготовлення проєктно-кошторисної документації на встановлення світлофорів по вулицях Львівській та Володимирській. З його слів, термін реалізації проєкту може зайняти 5 місяців.

«Місяць-півтора потрібно на її виготовлення. Може більше. Все залежить від того, як ми погодимо, як пройде експертиза. Скільки це буде коштувати, поки не можу сказати», – зазначив посадовець.

Нагадаємо: у Луцьку обговорили пропозиції до змін в організації дорожнього руху, які покращать безпекову ситуацію в місті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
26 квітня 2024
25 квітня 2024
24 квітня 2024
10:16
22 квітня 2024
21 квітня 2024
09:02
20 квітня 2024
19 квітня 2024
18 квітня 2024