Поділитись:

Додаткові світлофори чи острівці безпеки: які зміни планують у Луцьку (відео)

Четвер, 28 грудня 2023, 12:22
Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

У Луцьку обговорили пропозиції до змін в організації дорожнього руху, які покращать безпекову ситуацію в місті.

Про підсумки засідання робочої групи з питань організації дорожнього руху при департаменті ЖКГ Луцької міської ради повідомив депутат Луцької міської ради від фракції «Громадянський Рух «СВІДОМІ» Михайло Наход.

Додаткові світлофори чи острівці безпеки: які зміни планують у Луцьку (відео) 

Робоча група ухвалила кілька рішень, які стосуються організації дорожнього руху в Луцьку.

Ліквідувати дві паркувальні зони біля Центрального ринку 

Наступного року планують ліквідувати дві невеликі паркувальні зони біля Центрального ринку, які облаштовані з порушенням правил ПДР, оскільки автомобілі паркуються «ялинкою», часто виступають на проїжджу частину і з них здійснюється торгівля. Окрім того, автомобілі виїжджають з парковки заднім ходом відразу на смугу руху для громадського транспорту, що заборонено ПДР.

Унормувати паркування на вулиці Коперника

На вулиці Коперника, на відрізку від Волинської обласної друкарні й до вулиці Вавілова, де кілька місяців тому були встановлені нові дорожні знаки «Зупинку заборонено», вирішили встановити додаткові таблички «Зона дії знаку», щоб мешканці будинків, зокрема Коперника, 34, могли паркуватися вздовж проїжджої частини і не отримувати за це штрафи.

Михайло НаходМихайло Наход
 

Додаткові світлофори та острівці безпеки на вулицях Львівській і Володимирській

На вулицях Львівській (біля тубдиспансеру) та Володимирській (біля кондитерської фабрики), де нещодавно на пішохідних переходах збили дітей, проєктанти опрацюють два варіанти покращення безпеки руху та винесуть пропозиції на наступне засідання робочої групи:

  • перший – встановити додаткові світлофори з кнопками увімкнення на пішохідному переході (як біля входу у Центральний парк);
  • другий варіант – встановити тимчасові (гумові або з бетонної плитки) острівці безпеки на період до здійснення капітального ремонту цих вулиць. 

Додаткові світлофори чи острівці безпеки: які зміни планують у Луцьку (відео) 

Нагадаємо: у Луцьку на вулиці Львівській водій автомобіля Daewoo наїхав на 10-річну дівчину, яка переходила дорогу на нерегульованому пішохідному переході. Дитину з травмами ушпиталили для надання медичної допомоги. А через кілька днів 46-річний водій автомобіля Volkswagen на пішохідному переході збив 13-річну дівчину. Постраждалу забрала «швидка».

Третя смуга для руху транспорту на вулиці Ківерцівській

Спеціалістам департаменту ЖКГ доручили здійснити заміри на вулиці Ківерцівській на ділянці від перехрестя з вул. Стрілецькою до перехрестя з вул. Карпенка-Карого для влаштування додаткової (третьої) смуги для руху транспорту в одному з напрямків.

«Коментарі та пропозиції щодо покращення безпеки руху у місті вітаються», – додав Михайло Наход.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів