Поділитись:

Підроблені акти: у Луцьку судять головну освітянку Підгайцівської громади

Вівторок, 09 січня 2024, 19:54
Підроблені акти: у Луцьку судять головну освітянку Підгайцівської громади

У Луцьку продовжують судити головну освітянку Підгайцівської громади Жанну Скороход.

Чергове судове засідання відбулося у вівторок, 9 січня, – пише ВСН.

Нагадаємо, начальницю відділу освіти, культури, молоді та спорту Підгайцівської сільської ради Жанну Скороход звинувачують у зловживанні службовим становищем. Йдеться про підписання акту виконаних робіт з облаштування укриття у Піддубцівському ліцеї із внесеними в нього завідомо неправдивими відомостями.

Наразі справа перебуває на етапі дослідження письмових доказів, опісля очікується допит свідків у справі. Наступне засідання призначене на 14 лютого, на 10:00. За даними слідства, Скороход зловжила своїм службовим становищем та здійснила підроблення офіційного документу.

«Таким чином незаконно розтратила грошові кошти бюджету Підгайцівської сільської ради відділу освіти, культури, молоді та спорту у розмірі 287 тисяч 498 гривень», - йдеться у матеріалах справи.

До слова, дані експертизи щодо автора підпису на документі про облаштування укриття у Піддубцівському ліцеї показали, що підписи на документі, ймовірно, виконані Жанною Скороход.

Під час одного з попередніх судових засідань прокурор Андрій Матюк наполягав на необхідності відсторонення обвинуваченої від займаної посади терміном 2 місяці, аби уникнути вчинення нових кримінальних правопорушень з її боку. Проте суддя Оксана Данелюк відхилила таке клопотання та залишила Жанну Скороход на посаді начальниці відділу освіти, культури, молоді та спорту Підгайцівської сільської ради.

Голова Підгайцівської сільської ради Юрій Семенюк, який у суді уособлює потерпілу сторону (Підгайцівську сільську раду), пояснив, що він не є потерпілим у цій справі та жодних збитків від дій обвинуваченої не зазнав.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

​​​​​​​

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
26 квітня 2024
25 квітня 2024
23 квітня 2024
22 квітня 2024
21 квітня 2024
19 квітня 2024
17 квітня 2024