Поділитись:

У Луцьку муніципали штрафують водіїв за паркування на тротуарі, але ті не здаються (фото)

Вівторок, 09 січня 2024, 16:47
У Луцьку муніципали штрафують водіїв за паркування на тротуарі, але ті не здаються (фото)

У Луцьку муніципали щодня виписують штрафи водіям, які паркуються на тротуарі в центрі міста, але керманичів це не зупиняє – вони переконані, що правила не порушували.

Про це у вівторок, 9 січня, повідомили на фейсбук-сторінці департаменту муніципальної варти Луцької міської ради.

Зазначають, що інспектори з паркування щодня виявляють порушення правил паркування за адресою: вулиця Шопена, 22А (напроти меморіалу, перед поворотом на вулицю 8 Березня), та притягують до адмінвідповідальності власників автівок, які стоять на тротуарі, чим порушують пункт 15.10 «б» Правил дорожнього руху України. Згідно зі статтею 122 частини 1 Кодексу України про адміністративні правопорушення штраф за таке порушення складає 340 грн.

«Ми попереджаємо водіїв, що хибним є твердження багатьох порушників, що у разі здійснення стоянки на тротуарі легкових автомобілів та мотоциклів, які поставлені на краю тротуарів, де для руху пішоходів залишається щонайменше 2 м пункту 15.10"в" ПДР, порушення пункту 15.10 "б" ПДР відсутнє», – інформуюьб муніципали.

У департаменті зазначили, що водій має право здійснити стоянку транспортного засобу на тротуарі лише у місцях, позначених відповідними дорожніми знаками, встановленими з табличками. У всіх інших випадках вони порушують ПДР, і їм загрожує штраф за неправильне паркування.

Нагадаємо: у Луцьку муніципали встановили відеокамеру, аби фіксувати осіб, які підкидають сміття до «чужих» контейнерів з відходами

У Луцьку муніципали штрафують водіїв за паркування на тротуарі, але ті не здаються (фото) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів