Поділитись:

У нацпарку на Волині зафіксували рекордну кількість омелюхів

Понеділок, 08 січня 2024, 15:14
У нацпарку на Волині зафіксували рекордну кількість омелюхів

У волинському національному парку – рекордну кількість омелюхів. Дослідники побачили зграї, які налічують приблизно 100 особин.

Про це розповіли у Шацькому національному природному парку.

«Цьогоріч працівниками парку було  зафіксовано рекордну кількість омелюхів (Bombycilla garrulus), зокрема великі зграї, які складаються з  близько 100 особин.

Омелюхи - одні з небагатьох пташок, котрі їдять ягоди омели. А це одночасно і корисно, і шкідливо. Корисно через те, що омелюхи знищують ягоди паразита-омели. А шкода полягає в тому,  що омела розповсюджується за допомогою птахів. В плодах омели, які приваблюють пернатих є клейка речовина вісцин. Птахи перелітають з дерева на дерево, зчищають із дзьоба приклеєне до нього насіння. Таким способом омела з’являється у великій кількості та на необмеженій площі», – йдеться у повідомленні.

У нацпарку на Волині зафіксували рекордну кількість омелюхівУ нацпарку на Волині зафіксували рекордну кількість омелюхівУ нацпарку на Волині зафіксували рекордну кількість омелюхівУ нацпарку на Волині зафіксували рекордну кількість омелюхівУ нацпарку на Волині зафіксували рекордну кількість омелюхів 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів