Поділитись:

SpaceX подала до суду на агентство, яке захищає звільнених співробітників

Неділя, 07 січня 2024, 00:34
SpaceX подала до суду на агентство, яке захищає звільнених співробітників

Компанія SpaceX Ілона Маска подала до суду на Національне управління з трудових відносин (NLRB) після того, як агентство звинуватило компанію у незаконному звільненні співробітників. 

Про це пише The Verge, – передає Економічна правда.

У позові, поданому до федерального суду в четвер, SpaceX стверджує, що дії NLRB є неконституційними.

У середу NLRB подала скаргу, стверджуючи, що SpaceX незаконно звільнила групу співробітників за підготовку відкритого листа з критикою поведінки Маска. NLRB також стверджує, що SpaceX допитувала співробітників про їхню причетність до написання листа і заохочувала їх звільнятися, якщо вони брали участь в таких заходах.

«Тепер SpaceX у відповідь подала позов, в якому стверджує, що відкритий лист був «відволікаючим фактором для співробітників SpaceX по всій країні».

У позові стверджується, що провадження NLRB порушує «конституційне право SpaceX на суд присяжних». Компанія також звинувачує NLRB в порушенні конституційних норм про поділ влади, заявляючи, що структура агентства «далека від традиційного розуміння» цієї концепції. У NLRB відмовилися від коментарів», – йдеться у повідомленні.

SpaceX просить суд визнати, що розгляд справи NLRB позбавляє SpaceX права на судовий розгляд. Компанія також просить суд призупинити поточний розгляд справи.

Слухання перед суддею NLRB заплановане на 5 березня 2024 року, але є можливість оскаржити рішення у федеральному апеляційному суді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів