Поділитись:

Чому вартість оренди котельні на Карбишева у Луцьку є несправедливо завищеною

Четвер, 04 січня 2024, 19:38
Чому вартість оренди котельні на Карбишева у Луцьку є несправедливо завищеною

Кабальна вартість оренди котельні на вулиці Карбишева у Луцьку, яка опалює 40% споживачів, є несправедливо завищеною.

Про це розповів депутат міської ради від фракції Громадянський рух «СВІДОМІ» Андрій Лучик у своєму телеграм-каналі.

«Вже 100500 разів говорили, що оренда є завищеною. Зокрема вартість оренди котельні на Карбишева розраховується, виходячи зі ставки 24% від експертної оцінки. Це просто кабальна ставка», – пише Андрій Лучик.

Він зазначає, що після об'єднання із Луцькою громадою у навколишніх селах було чимало майнових комплексів типу «школа + котельня, яка її опалює». Ці єдині майнові комплекси розділили, щоб окремо провести конкурс на послуги з опалення в ряді сіл. Йдеться про села:

  • Жидичин;
  • Прилуцьке;
  • Дачне;
  • Клепачів;
  • Боголюби;
  • Одеради.

Наприкінці 2021 року, додає депутат, котельні в цих школах почало обслуговувати КП «Райтеплобуд» (належить Луцькій районній раді). Орендну ставку за обслуговування котельні встановили на рівні 15% за оренду приміщення і 10% за оренду майна.

«На початку 2022 року Луцька міська рада зменшила вартість оренди котелень для Райтеплобуду до 7%. І тепер порівняйте зі збільшенням орендної ставки, яку платить місто приватній котельні – 24%. Втричі більше», – резюмує Андрій Лучик.

Нагадаємо: одна з найбільших котелень у Луцьку, яка обслуговує 40% споживачів, орендує приміщення та обладнання за майже три мільйони в місяць, але фактично використовує близько 20% проєктної потужності від збудованої ще в радянські часи котельні.

У 2016 році, ще не будучи міським головою, Ігор Поліщук активно критикував тодішнього мера за «схеми» з орендою котельні. Проте, очоливши Луцьк, сам продовжив покривати цю оренду. Тепер за три роки з кишень лучан на це можуть витратити понад 100 мільйонів гривень. Самі ж власники оренди на контакт не виходять, хоч голова міста говорив, що ці люди будуть вкладатися в модернізацію, але бачимо протилежне – луцька влада сама купує усе необхідне для цієї котельні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
17:26
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024