Поділитись:

Туск буде переконувати перевізників не блокувати кордон з Україною

Четвер, 04 січня 2024, 10:24
Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив, що переконуватиме польських перевізників не використовувати блокаду українського кордону як метод захисту своїх інтересів.

Про це пише «Європейська правда», посилаючись на портал wnp.pl.

«Мій уряд і я особисто будемо робити все, блокують вони (кордон) чи ні, щоб ефективно захищати їхні інтереси – в цій нерівній конкуренції з українськими перевізниками сьогодні», – наголосив прем'єр.

За його словами, блокада, особливо в умовах ескалації бомбардувань та все більш інтенсивних дій на фронті з боку Росії, не полегшить це завдання та переговори.

«Я більш ефективно захищатиму польських перевізників, коли блокади не буде... Наші аргументи будуть краще почуті, коли Польща не буде країною, яка блокує кордон», – зазначив Туск.

Він також запевнив, що розуміє інтереси польських перевізників та фермерів та нагадав, що блокада з боку фермерів була призупинена після візиту міністра сільського господарства.

«Я повинен вивчити причини, чому... деякі фермери вирішили повернутися до блокади кордону», – сказав Туск, додавши, що хотів би з'ясувати, чому «ця довіра була такою короткою».

Нагадаємо: напередодні польські фермери з організації «Ошукане село» оголосили про відновлення блокади пункту пропуску «Медика-Шегині» на кордоні з Україною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
30 квітня 2024
27 квітня 2024
26 квітня 2024
25 квітня 2024
24 квітня 2024
22 квітня 2024