Поділитись:

Україна та Польща досягли згоди щодо розблокування кордону

Субота, 23 грудня 2023, 08:45
Україна та Польща досягли згоди щодо розблокування кордону

Міністерство відновлення України спільно з новим керівництвом Міністерства інфраструктури Польщі узгодили план дій для розблокування кордону. Сподіваються. що ситуація покращиться ще до Різдва.

Про це повідомляє пресслужба Мінвідновлення. 

22 грудня відбулась зустріч заступників міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Сергія Деркача та Юрія Васькова із новопризначеним заступником міністра інфраструктури Польщі Павелом Ганчаржом. 

«Ключовий результат зустрічі – погодження спільних позицій для розблокування кордону. Сторони досягли порозуміння щодо компромісних рішень та їхньої реалізації. Наступний етап – перемовини на рівні Міністерства інфраструктури Польщі та протестувальників», – йдеться в повідомленні.

Наступним етапом стануть перемовини на рівні польського міністерства та протестувальників. У Мінвідновлення підкреслюють, що питання змін до поточної Угоди про лібералізацію вантажних перевезень не обговорюється.

Як повідомило польське видання Wirtualna Polska, у Польщі також заявили про прорив у вирішенні проблеми блокади кордону для українських перевізників.ґ

«Я сподіваюся, що після сьогоднішньої зустрічі міністр Даріуш Клімчак зустрінеться з протестовим комітетом на кордоні і ця проблема буде вирішена до Різдва», – зазначив заступник міністра інфраструктури країни Павел Ганчарж.

З його слів, наразі погоджуються останні деталі, що призведуть до остаточної угоди. Міністр інфраструктури Даріуш Климчак перебуває у прямому контакті з протестуючою стороною.

«Ми намагаємось вирішити цю проблему. Я думаю, що після сьогоднішньої зустрічі стартова позиція дуже хороша», – додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів