Поділитись:

Окраса лісів: як на Волині розводять оленів (фото)

Вівторок, 02 січня 2024, 16:07
Окраса лісів: як на Волині розводять оленів (фото)

На Волині лісівники для збільшення популяції оленів уже кілька років застосовують європейський досвід – розведення тварин у напіввільних умовах.

Про це у вівторок, 2 січня, повідомили на фейсбук-сторінці Поліського лісового офісу.

Зазначають, що розведенню оленів у філіях Поліського лісового офісу ДП «Ліси України» приділяють особливу увагу, адже ці тварини є справжньою окрасою поліських лісів.

«Приємно констатувати, що оленів зараз можна зустріти на лісових дорогах, поблизу населених пунктів», – пишуть лісівники.

На Волині лісівники для збільшення популяції цих благородних тварин уже кілька років застосовують європейський досвід – розведення у напіввільних умовах. У просторих вольєрах (загальна площа облаштованих у мисливських угіддях філій – понад 1200 га) постійно проживає кілька сотень оленів європейських. Тут вони дають потомство. Згодом тварин переселяють у дику природу.

Щодня єгерські служби дбають, щоб у звірів було достатньо харчів, стежать за їхнім здоровʼям.

«І милуються ось такою красою, як у філії «Любешівське лісомисливське господарство», – додали у лісовому офісі.

Окраса лісів: як на Волині розводять оленів (фото)Окраса лісів: як на Волині розводять оленів (фото)Окраса лісів: як на Волині розводять оленів (фото)Окраса лісів: як на Волині розводять оленів (фото)Окраса лісів: як на Волині розводять оленів (фото)Окраса лісів: як на Волині розводять оленів (фото) 

Нагадаємо:сімейство благородних оленів оселилося у селі Тойкут, що на Ковельщині – таку атракцію для місцевих дітей та дорослих створив тутешній підприємець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів