Поділитись:

Час очікування вантажівок на кордоні навпроти «Ягодина» – понад місяць

Вівторок, 26 грудня 2023, 15:29
Час очікування вантажівок на кордоні навпроти «Ягодина» – понад місяць

Водії вантажівок на польсько-українському кордоні в Дорогуську, що навпроти українського ПП «Ягодин», змушені чекати понад 30 днів через перебої, спричинені протестами, а в 40-кілометровій черзі стоять 1 500 вантажівок.

Про це інформує УНН з посиланням на RMF24.

За даними відділу податкової та митної адміністрації в Любліні, причиною збільшення часу очікування в черзі є активізація протесту перевізників, які кожні три години пропускають один транспортний засіб.

Як вказано, у черзі на виїзд з Польщі в Україну через пункт пропуску «Дорогуськ» стоять 1,5 тисячі вантажівок.

«Орієнтовний час очікування, з урахуванням нинішнього пропуску транспортних засобів перевізниками, – понад місяць», – повідомили у податковій і митній адміністрації.

Зазвичай час очікування такої кількості транспортних засобів на розмитнення в Дорогуську становитиме, як повідомляє адміністрація, приблизно 68 годин. Черга вантажівок становить приблизно 40 км і сягає міста Маринін у гміні Седліще.

У Гребенному в черзі на митне оформлення стоять 950 автомобілів, тобто чекають 12 днів. Як пояснили у податковій і митній адміністрації, за нормальних умов це було б близько 80 годин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів