Поділитись:

На Волині затримали бандитів, які «вибивали» гроші в пораненого воїна (фото)

Вівторок, 26 грудня 2023, 10:18
На Волині затримали бандитів, які «вибивали» гроші в пораненого воїна (фото)

Служба безпеки та Національна поліція на Волині нейтралізували організоване злочинне угруповання, яке тероризувало і намагалось тримати у страху мешканців Волині.

Про це у вівторок, 26 грудня, повідомили на фейсбук-сторінці Управління СБ України у Волинській області.

Зловмисники створювали штучні конфліктні ситуації з місцевими жителями, а потім вимагали з них гроші за «мирне вирішення спірних питань».

Співробітники СБУ задокументували факт «вибивання» понад 120 тисяч у гривневому еквіваленті з пораненого воїна-гранатометника ЗСУ, який повернувся з передової для лікування та реабілітації.

«Почувши відмову у сплаті «данини», учасники банди напали на українського воїна і завдали йому тілесних ушкоджень у вигляді черепно-мозкової травми та забою шийного відділу хребта.

У разі подальшого спротиву рекетирам, вони погрожували потерпілому фізичною розправою», – йдеться у дописі.

Як повідомили у департаменті стратегічних розслідувань, 24 грудня в Луцьку правоохоронці за силової підтримки ТОР затримали трьох учасників, які вимагали 3000 доларів з військовослужбовця. Серед затриманих – місцеві мешканці віком від 22 до 26 років

За даними слідства, організатором банди виявився кримінальник, який відбуває покарання в одній із колоній на Волині за грабіж. До незаконної діяльності він дистанційно залучив трьох своїх спільників «на волі», які раніше вже мали тюремні строки за розбій, крадіжки та вимагання.

Отримані злочинним способом гроші зловмисники направляли на власні потреби, а також поповнювали «злодійську касу».

Нині усім чотирьом фігурантам повідомили про підозру за ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України (вимагання, вчинене організованою групою в умовах воєнного стану, поєднане із заподіянням тяжкого тілесного ушкодження).

Затримані перебувають під вартою. Триває розслідування. Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми.

Комплексні заходи з нейтралізації злочинного угруповання проводили співробітники СБУ у Волинській області спільно з Національною поліцією, УСР у Волинській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

На Волині затримали бандитів, які «вибивали» гроші в пораненого воїна (фото)На Волині затримали бандитів, які «вибивали» гроші в пораненого воїна (фото)На Волині затримали бандитів, які «вибивали» гроші в пораненого воїна (фото) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 квітня 2024
10:16
23 квітня 2024
22 квітня 2024
21 квітня 2024
20 квітня 2024
17 квітня 2024