Поділитись:

У Луцьку судили колаборантку, яка погодилась на посаду «заступниці міністра»

Понеділок, 18 грудня 2023, 19:19
У Луцьку судили колаборантку, яка погодилась на посаду «заступниці міністра»

У Луцьку до 7-років ув’язнення засудили «заступницю міністра», яка співпрацювала з окупантами.

Про це повідомляє управління СБ України у Волинській області.

СБУ встановила, що 39-річна мешканка Мелітополя в умовах воєнного часу ініціативно перейшла на бік ворога та почала співпрацювати з окупантами.

У жовтні 2022 року вона добровільно погодилася зайняти посаду «заступника директора департаменту освіти та науки Запорізької області», що незаконно створена на окупованій території регіону.

У грудні 2022 року колаборантка отримала підвищення та була призначена на посаду «першого заступника міністра освіти і науки Запорізької області» в складі окупаційної адміністрації.

Зрадниця намагалась вислужуватись перед загарбниками, тому активно займалась ворожою пропагандою на окупованій території та регулярно дискредитувала українську владу.

Слідчі СБУ проведи досудове розслідування та скерували матеріали справи з беззаперечними доказами вини до суду.

Луцький міськрайонний суд визнав колаборантку винуватою за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Зрадницю засудили до 7-ми років позбавлення волі з конфіскацією майна. Також їй заборонили займатись освітньою діяльністю 15 років.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Управління СБ України у Волинській області за процесуального керівництва Волинської обласної прокуратури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
17:26
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024