Податкова оштрафувала PornHub за несплату в Україні «податку на Google»

Вівторок, 19 грудня 2023, 05:25

Державна податкова служба України оштрафувала за несплату податків компанію Aylo (до серпня 2023 року - MindGeek), що управляє порнографічними сервісами PornHub.

Про це повідомив голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, – передає Економічна правда.

«На жаль, не всі платники, що оперують сервісами для дорослих, однаково відповідально ставляться до оподаткування. Компанія, яка оперує сайтом PornHub, ухиляється від реєстрації, у звʼязку з чим до неї був застосований штраф в розмірі 5543 дол. США», – зазначив Гетманцев.

За його словами, та відповідне податкове повідомлення-рішення спрямоване компанії та до Агентства доходу Канади.

Як випливає з допису Гетманцева, йдеться про сплату так званого «податку на Google».

«Нагадую, що кожна копійка т.з. податку на Google йде на фінансування потреб нашої армії. А Україна за рейтингом PornHub на 14 місці серед інших країн по переглядах споживачів електронних послуг цього сайту», – заявив глава податкового комітету ВР.

На противагу PornHub він навів  соцмережу з інтимним контентом Onlyfans, яка вже сплатила до державного бюджету України з початку 2023 року 944,1 тис доларів.

Нагадуємо:

З моменту запровадження в Україні у 2021 році так званого «податку на Google», станом на жовтень 2023 року до Державного бюджету було сплачено еквівалент 10,2 млрд грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: