Поділитись:

На Волині розформували воєнізоване добровольче формування

П'ятниця, 15 грудня 2023, 16:47
На Волині розформували воєнізоване добровольче формування

У Володимирі ухвалили рішення про розформування добровольчого формування (ДФТГ), яке діяло з лютого 2022 року.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці Володимирської міської ради.

У п'ятницю, 15 грудня у Володимирській міській раді відбулась пресконференція для журналістів місцевих ЗМІ, яку ініціював засновник місцевого ДФТГ Віктор Лавренюк, аби поінформувати про зміни, які зазнало добровольче формування.

Віктор ЛавренюкВіктор Лавренюк
 

На початку зустрічі Віктор Лавренюк нагадав, що подібний воєнізований підрозділ створюється з метою виконання заходів оборони у межах певної тергромади. У Володимирі ДФТГ №1 було створене з кількох сотень добровольців, які з тих чи інших причин отримали відмову у військкоматі на службу в ЗСУ у лютому 2022 року.

Ініціатором створення ДФТГ став керівник муніципальної варти Володимира, у минулому військовослужбовець Віктор Лавренюк, а очолив формування підприємець Віталій Савлук.

Спершу добровольців залучали до несення служби на блокпостах, а також до патрулювання міста та охорони об’єктів критичної інфраструктури. Згодом на ДФТГ були покладені додаткові повноваження, серед яких проведення підготовки цивільного населення до національного спротиву.

Останнім часом до формування входило майже 40 бійців.

З його слів, рішення про оптимізацію і розформування воєнізованого підрозділу ухвалило командування Сил територіальної оборони.

«Цей наказ ми, звісно, виконали, здали усю зброю та інші матеріальні засоби, проте на цьому не припиняємо свою діяльність», – запевнив Віктор Лавренюк.

За його словами, нині вже колишні бійці ДФТГ мають намір продовжувати працювати на добровольчих засадах, організовуючи навчальні заходи та тренінги з підготовки населення до національного спротиву, проводячи, зокрема, навчання із домедичної допомоги та мінної безпеки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
18 грудня 2023
08 листопада 2023
14 вересня 2023
01 травня 2023
03 квітня 2023
30 березня 2023
14 березня 2023
13 січня 2023
12 січня 2023
04 грудня 2022