Поділитись:

Україна наближається до піку захворюваності на COVID-19

Неділя, 10 грудня 2023, 07:38
Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Від початку епідемічного підйому в Україні захворіло вже 1,3 мільйона громадян захворіли на коронавірус. Головний санітарний лікар країни Ігор Кузін заявив, що це на 40 % більше, аніж минулого року.

Про це він розповів в етері телемарафону, – повідомляє Суспільне.

За його словами, на фоні захворюваності на COVID в країні одночасно поширюються і коронавірус, і вірус грипу, і інші респіраторні віруси.

«Ми будемо спостерігати поступово таку картину переходу від одних вірусів до інших. І поки що станом на сьогодні ми фіксуємо те, що в переважній більшості у нас реєструються випадки коронавірусної інфекції, їх більше», – сказав Кузін.

Він зауважив, що фіксація COVID-19 буде досягати піку в середині грудня з поступовим загасанням упродовж січні 2024 року.

«Починаючи з січня вже почне циркулювати вірус грипу і SARS-CoV-2», – прогнозує головний санлікар.

Він уточнив, що від початку епідеміологічного сезону в Україні від COVID та інших інфекційних захворювань вже померли 343 людини, серед яких – дві дитини. В середньому ж в Україні нині з такими діагнозами госпіталізують 4 тисячі людей щотижня. Кузін зазначив, що спроможностей системи охорони здоров'я вистачає для надання медичної допомоги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів