Поділитись:

На Волині росте захворюваність на грип та ГРВІ

Середа, 06 грудня 2023, 10:06
На Волині росте захворюваність на грип та ГРВІ

За даними оперативної інформації на Волині з 27 листопада по 3 грудня зареєстровано 6584 випадки грипу/ГРВІ, зокрема СOVID-19.

Попереднього тижня було 6323 випадки, ріст становить 4%. Серед тих, хто занедужав, діти до 17 років становлять 60%. Госпіталізовано 141 людину. Інтенсивний показник захворюваності за цей період на 17% перевищує базовий рівень та відповідає середньому рівню інтенсивності епідемічного процесу,  що є очікуваним для осінньо-зимового періоду, – повідомили у Волинському обласному лабораторному центрі. 

Зареєстровано протягом минулого тижня 453 випадки СOVID-19 проти 497, зниження – 9%, госпіталізовано 56 осіб.  

З 2 жовтня по 3 грудня 2023-го на ГРВІ в області перехворіло 46027 людей, що на 55% більше аналогічного періоду сезону 2022-2023 років.

Всього з початку епідсезону на Волині вакциновано проти грипу понад 1800 осіб, із них 60% – із групи ризику (персонал медичних закладів, діти віком від 6 місяців до 5 років, люди з хронічними захворюваннями, віком понад 65 років).

За результатами епіднагляду в Україні виявлено циркуляцію вірусів грипу типу A і В у зразках матеріалів від пацієнтів із підозрою на цю хворобу. Крім грипу та коронавірусної інфекції, циркулюють віруси парагрипу, аденовіруси, RS-віруси, риновіруси, бокавіруси, метапневмовіруси.

В області, крім коронавірусної інфекції, циркулює вірус грипу А та віруси парагрипу, аденовіруси, риновіруси, RS-вірус.

Нагадаємо: знизити шанси підхопити вірусну інфекцію допоможуть прості речі:

  • регулярне миття рук та використання антисептика;
  • уникнення фізичних контактів, скуп чень людей;
  • провітрювання приміщення;
  • використання зволожувача повітря;
  • достатня кількість сну, збалансоване харчування та фізична активність.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів