Поділитись:

На Волині від коронавірусу померла людина

Середа, 29 листопада 2023, 08:25
На Волині від коронавірусу померла людина

За даними оперативної інформації на Волині протягом 47 тижня (з 20 по 26 листопада 2023-го) зареєстровано 6323 випадки ГРВІ, зокрема, 497 випадків COVID-19. У порівнянні з минулим тижнем захворюваність як на ГРВІ, так і на COVID-19 зросла на 15%.          

Серед всіх захворілих 60% становлять діти до 17 років. Госпіталізовано 138 людей, із них 47 – із COVID-19, із загальної кількості госпіталізованих понад 30% становлять діти, – повідомили у Волинському обласному лабораторному центрі. 

Інтенсивний показник захворюваності за даний період на 12,6% перевищує базовий рівень, відповідає середньому рівню інтенсивності епідемічного процесу, що є очікуваним для осінньо-зимового періоду.      

Зареєстровано один летальний випадок від COVID-19.

З 2 жовтня до 26 листопада 2023-го на ГРВІ в області перехворіло 39443 людини, що на 56% більше аналогічного періоду сезону 2022-2023 років.

Всього з початку епідсезону на Волині вакциновано понад 1700 осіб, із них 60% – із групи ризику (персонал медичних закладів, діти віком від 6 місяців до 5 років, люди з хронічними захворюваннями, віком понад 65 років).

За результатами епіднагляду в Україні виявлено циркуляцію вірусів грипу типу A і В у зразках матеріалів від пацієнтів із підозрою на грип. Також, крім грипу та коронавірусної інфекції, циркулюють віруси парагрипу, аденовіруси, RS -віруси, риновіруси, бокавіруси, метапневмовіруси.

В області, крім коронавірусної інфекції, циркулює вірус парагрипу та аденовіруси, риновіруси, RS-вірус.

Найкраща профілактика грипу — це щорічна вакцинація. Завдяки цьому зменшуються ризики захворіти на грип, а також серйозних ускладнень, госпіталізації та смерті.

Вакцина захищає від усіх актуальних штамів грипу, є безпечною і ефективною. В Україні наявні вакцини від грипу «Ваксигрип» (Sanofi, France), та «ДжіСі Флю» (Green Cross, South Corea)». Кожну з них можна вводити одночасно з вакциною проти COVID-19 у різні кінцівки під час одного візиту в медичний заклад або з будь-яким часовим проміжком. 

 Щеплення від грипу можна і потрібно робити упродовж усього епідсезону. Вакцинуватися від грипу можуть дорослі і діти від 6 місяців, які не мають протипоказань до щеплень. Імунітет після щеплення формується упродовж кількох тижнів. Зазвичай, це 2 тижні. 

Нагадаємо: на Волині за цей сезон уже фіксували два летальні випадки вид коронавірусу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів