Поділитись:

«Маємо поіменно пам’ятати Героїв»: на Волині створили сайт-меморіал «Небесний легіон»

П'ятниця, 08 грудня 2023, 17:48
«Маємо поіменно пам’ятати Героїв»: на Волині створили сайт-меморіал «Небесний легіон»

У Волинському краєзнавчому музеї презентували меморіальний дослідницько-пошуковий проєкт сайту-матеріалу «Небесний легіон Волині», на якому вже розміщена інформація про понад 500 загиблих на війні захисників.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці Волинської обласної ради.

«Мета проєкту – систематизувати і зберегти історичні факти, життєписи загиблих у війні з Росією волинян, вшанувати та увіковічнити подвиг українських воїнів. Ініціатором створення такого сайту-меморіалу став колектив Волинського осередку Малої академії наук та її очільниця Тетяна Михалюк», – йдеться у дописі.

Завідувачка відділу Малої академії наук Наталія Миронюк зазначила, що на сайті вже розміщена інформація про понад пів тисячі полеглих волинян.

«Війна триває, і, на жаль, сайт буде поповнюватися», – додала вона.

Миронюк зауважила, що партнерами проєкту виступили волинські університети, а їхні студенти розробили сайт.

Перший заступник голови обласної ради Юрій Поліщук заявив, що ідея розробити подібний сайт матиме продовження в усій Україні.

«Маємо поіменно пам’ятати Героїв, які поклали свої життя за незалежність нашої держави. Кожен воїн, який поліг з 2014-го року, повинен бути в цьому пантеоні», – сказав він.

Директорка Малої академії наук Тетяна Михалюк закликала громади, учнів та студентів долучатися до проєкту, досліджувати історії волинських героїв та увіковічнювати їх пам’ять.

Переглянути сайт «Небесний легіон Волині» можна за посиланням.

«Маємо поіменно пам’ятати Героїв»: на Волині створили сайт-меморіал «Небесний легіон»«Маємо поіменно пам’ятати Героїв»: на Волині створили сайт-меморіал «Небесний легіон»

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів