Поділитись:

У Луцьку на замерзлу заплаву Стиру висадився «десант» риболовів (фото)

П'ятниця, 08 грудня 2023, 17:09
У Луцьку на замерзлу заплаву Стиру висадився «десант» риболовів (фото)

З настанням морозів та першої криги на водоймах з'явилися любителі зимової риболовлі. Приміром, у Луцьку на заплаві річки Стир майже пів сотні рибалок зібралися в очікуванні першого зимового улову.

Про це у п'ятницю, 8 грудня, повідомив «ВолиньPost».

Взимку клює окунь, щука, карась, плотва, підлящик. Хоча рибалки з досвідом кажуть, що головне не улов, а задоволення від процесу.

Про особливості зимової риболовлі журналісти поспілкувалися з лучанином Сергієм Піньогою, який вже близько десяти років рибалить незалежно від пори року та чекає першої нагоди, аби виїхати порибалити.

«Рибалити я почав ще в дитинстві. Пам’ятаю досі, як ми з татом вдосвіта прокидалися та велосипедами їхали в Підгайці, на старе русло. Але дуже ретельно підійшов до цієї справи років десять тому, коли почав купувати снасті та усе необхідне для результативної риболовлі.

Для мене зимова рибалка приваблива адреналіном та екстримом, бо не усі можуть рибалити при мінус 15 градусах. Є такі водойми чи ставки серед поля, де нема довкола дерев – це теж свого роду екстрим. Як на мене, виїхати на рибалку з друзями, за місто, від буденності, на свіже повітря - це набагато краще, ніж сидіти в кафе», – розповів Сергій.

Взимку, зі слів рибалки, найкраще ловити карася, плітку, краснопірку, окуня та щуку.

Найбільший улов Сергія Піньоги поки – щука вагою 1,8 кілограма. Чоловік каже, що мріє разом із батьком взяти участь у трофейній рибалці та зловити рибину вагою понад 10 кілограмів.

Зауважимо, рятувальники нагадують любителям зимової риболовлі, що не варто поспішати виходити на лід після пари днів мінусової температури. Сміливо можна виходити на кригу, якщо її товщина дорівнює не менше 7 см, але гарантованою товщиною вважається товщина льоду від 10 сантиметрів.

У Луцьку на замерзлу заплаву Стиру висадився «десант» риболовів (фото)У Луцьку на замерзлу заплаву Стиру висадився «десант» риболовів (фото)У Луцьку на замерзлу заплаву Стиру висадився «десант» риболовів (фото)У Луцьку на замерзлу заплаву Стиру висадився «десант» риболовів (фото)У Луцьку на замерзлу заплаву Стиру висадився «десант» риболовів (фото) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів