Поділитись:

Цілий арсенал та мільйони доларів: у Дніпрі затримали торговців зброєю (фото, відео)

Середа, 06 грудня 2023, 10:56
Цілий арсенал та мільйони доларів: у Дніпрі затримали торговців зброєю (фото, відео)

У Дніпрі затримали трьох торговців зброєю та боєприпасами, в яких знайшли цілий арсенал різноманітних «стволів» та майже 6 мільйонів доларів готівкою.

Про це у середу, 6 грудня, повідомили на сайті Національної поліції України.

«Поліцейська спецоперація за участі близько 100 правоохоронців тривала дві доби. Проведено 16 обшуків, затримано трьох осіб, які підозрюються у торгівлі зброєю та боєприпасами і відмиванні грошей», – йдеться у повідомленні. 

Поліцейські отримали оперативну інформацію про причетність групи осіб до торгівлі зброєю та незаконних фінансових операцій, легалізації та відмиванні доходів у великих розмірах. 1 грудня в одному з гаражних кооперативів Дніпра поліцейські управління КОРД заблоковували автомобіль Toyota Highlander та затримали фігурантів, причетних до вказаних злочинів.

Спільниками виявились троє жителів Дніпра: організатор та двоє виконавців.

У ході обшуків за місцями проживання, в гаражах та в автомобілях «бізнесменів» слідчі вилучили цілий арсенал:

  • 21 пістолет,
  • 7 пістолетів-кулеметів,
  • 14 рушниць,
  • 5 гвинтівок,
  • 10 автоматів Калашникова,
  • близько 25 тисяч набоїв різного калібру та пакування,
  • 36 протитанкових гранатометів,
  • 76 гранат,
  • димові шашки

та інші речові докази.

Крім цього, у зловмисників вилучили великі суми грошей: 5,7 мільйона доларів, майже 50 тисяч євро, понад 700 тисяч гривень, а також п’ять автомобілів преміумкласу.

Усі учасники організованого злочинного угруповання затримані. Їм повідомили про підозру за ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне зберігання зброї та боєприпасів), та обрано запобіжні заходи у виді тримання під вартою. Також розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 209 (легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці продовжують заходи щодо причетності до вказаного кримінального правопорушення інших осіб та каналу надходження боєприпасів.

Цілий арсенал та мільйони доларів: у Дніпрі затримали торговців зброєю (фото, відео)Цілий арсенал та мільйони доларів: у Дніпрі затримали торговців зброєю (фото, відео)Цілий арсенал та мільйони доларів: у Дніпрі затримали торговців зброєю (фото, відео)Цілий арсенал та мільйони доларів: у Дніпрі затримали торговців зброєю (фото, відео)Цілий арсенал та мільйони доларів: у Дніпрі затримали торговців зброєю (фото, відео)Цілий арсенал та мільйони доларів: у Дніпрі затримали торговців зброєю (фото, відео)Цілий арсенал та мільйони доларів: у Дніпрі затримали торговців зброєю (фото, відео)Цілий арсенал та мільйони доларів: у Дніпрі затримали торговців зброєю (фото, відео) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів